Godset inngår samarbeid med NAV

Strømsgodset har signert en samarbeidsavtale med NAV Drammen for å hjelpe ungdom ut i arbeidslivet. Første jobbkurs ble nylig gjennomført på Marienlyst.

Samarbeidsprosjektet «Bli sett – ekte kjærlighet» er et tilbud til ungdom mellom 18 og 29 år – uten tilknytning til arbeidslivet og som trenger hjelp til å komme ut i jobb. Dette er et lavterskeltilbud uten krav til spesiell kompetanse eller bakgrunn.

Og det er aller første gang NAV Drammen ser mot toppidretten for å inspirere mennesker til å komme ut i arbeidslivet.

- Vi er veldig glad for at Strømsgodset tar et samfunnsansvar for denne gruppen og bidrar til kampen mot ungdomsledigheten. Dette vil gi både personlig gevinst for den enkelte ungdom og ikke minst en samfunnsmessig gevinst, sier leder for NAV Drammen, Mehmet Safak.


Mandag signerte han på samarbeidsavtalen sammen med leder for utvikling og samfunn i Strømsgodset, Lage Sofienlund. Dette jobbkurset for ungdom er siste tilskudd til en stadig økende satsing på samfunnsprosjekter i klubben.

- Vi har definert at vi ønsker å være til og for lokalområdet vårt. Vi ønsker å gi noe til lokalsamfunnet rundt oss og særlig da mennesker under 30 år. Gjennom både Blåtimen, Gatelaget, Redd Barna-samarbeidet, GodsetAkademiet og nå også Strømsgodset-NAV samarbeid. Det blir enda en plattform der vi kan treffe unge mennesker og gi noe i møtet med lokalsamfunnet, sier Lage Sofienlund.

Alle i klubben bidrar

Annonse:
Avtalen innebærer at Strømsgodset skal gjennomføre tre ukers jobbkurs – fordelt på to perioder. For deltakerne skal kurset videreføres med tre måneders arbeidstrening, noe NAV har ansvaret for.

Det første jobbkurset ble nylig gjennomført på Marienlyst. Lage Sofienlund har sydd sammen et program der hele klubben og alle avdelinger har vært involvert. Deltakerne har fått et unikt innblikk i hva som skjer i en fotballklubb på daglig basis. Daglig leder Dag Lindseth Andersen, sportssjef Jostein Flo, markedssjef Rune Marthinsen, hovedtrener Tor Ole Skullerud og hele hans trenerteam, har alle holdt inspirerende innlegg for kursdeltakerne.

En av kursdeltakerne, Lucas Da Silva Cruz (20), skal ha sin arbeidstrening hos oss i Strømsgodset, der han vi følge GodsetAkademiet og hovedtrener Eirik Fossen tett, og gjennom det ta Grasrottrenerkurset.

-Vi håper og tror at vi vil nå målet for prosjektet. Sammen med SIF ønsker vi å skape mestringsfølelse hos ungdom. Tiltaket skal gi ungdom, som ellers ville hatt store problemer med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, bedre forutsetninger og muligheter til å komme seg i jobb. Våre ungdommer er vår gullgruve. Vi må gi dem mulighet, sier Safak.

Deltakere sammen med representanter fra NAV og Godset som jobber med prosjektet.
Deltakere sammen med representanter fra NAV og Godset som jobber med prosjektet.

Få ut det beste i mennesker

NAV Drammen har forsterket innsatsen mot unge under 30 år og de er av den oppfatning at Strømsgodset har alle forutsetninger for å kunne levere inspirerende jobbkurs. Samtalene med deltakerne på det første jobbkurset har forsterket det inntrykket.

- Vi jobber med å få ut det beste i mennesker mellom 18 og 30 år hver eneste dag. Hele klubben bør derfor ha noen tanker om hva som skal til for at mennesker i denne aldersgruppen skal få ut det beste i seg selv og realisere drømmene sine. Jeg tror deltakerne på kurset har fått sett mangfoldet ved å jobbe med idrett og en topp fotballklubb, sier Lage Sofienlund.

Disse tre ukene har også vært en nyttig øvelse for klubben. Inspirasjonen har gått begge veier.

- Vi er veldig vant til å jobbe med mennesker som allerede har funnet ut hva de ønsker å bli best i og spillere som møter på jobb hver dag fordi de ønsker å bli bedre til å spille fotball. Det som skiller jobbsøkerkurset fra det er at her må du hjelpe mennesker til å finne sin greie, og det har vært spennende for oss. Det å kunne utfordre oss selv litt på det å være enda bedre på å jobbe med mennesket. Vi liker å tro det at vi i Strømsgodset er flinke til å se hele mennesket og at vi har trenere i klubben som er flinke på det. Men fingeren i jorda tror jeg det er yrkesgrupper i verden som er flinkere enn oss som jobber med fotball til å se hele mennesket. Det har vi virkelig blitt utfordret på og jobbet bra med på dette kurset, sier vår leder for samfunn og utvikling.

Annonse fra Eliteserien: