Gjorde jobben og sikret fornyet kontrakt

Det ble en nervetriller av de sjeldne, men Godset gjorde jobben og sikret fornyet kontrakt etter 2-1 seier borte mot Kristiansund.

Hør hva Henrik sa etter at kontrakten var sikret:

Det er mange drammensere som har kjent blodpumpa slå ekstra denne uken. Med seks lag med i kampen for tilstedeværelsen før siste runde sa det seg selv at dette kom til å bli en rysare. Bortetribunen var full og på Marienlyst hadde mange Godset-supportere samlet seg for å se kampen.

Henrik Pedersen valgte å starte med det samme laget som knuste Brann sist helg med unntak av Martin Hansen som fikk en skade i skulderen på den siste treningen før kamp og ble dermed erstattet av Viljar Myhra.

Kampen bølget litt frem og tilbake det første kvarteret, men det var ingen av lagene som klarte å skape de helt store sjansene.

Men etter 18. minutter fikk pipa en annen lyd etter et nydelig angrep regissert av Mikkel Maigaard og Kristoffer Tokstad som vartet opp med lekkert veggspill før Maigaard iskaldt plasserte pallen i lengste hjørne.

Etter scoringen tok Godset mer over styringen og etter halvtimen kunne Duplexe Tchamba doblet ledelsen, men headingen fra kloss hold gikk over Sean McDermott i Kristiansunds mål.

Anført av spesielt Mikkel Maigaard og Moses Mawa leverte Godset mye offensiv og god fotball og det kunne fort resultert i flere mål, men totalt mot spillets gang kom Kristiansund tilbake i kampen rett før pause og satte inn utligningen.

Før Eliteseriens siste ordinære 45. minutter var det hele fem lag på 30 poeng hvor Godset så langt var over streken med bedre målforskjell.

Enormt drama i andre

I pausen uttalte Henrik Pedersen til Eurosport at de skulle fortsette å angripe og det gjorde også Strømsgodset de første minuttene.

Den første store sjansen kom seks minutter ut i omgangen i det Lars-Jørgen Salvesen hamret til fra kloss hold, men skuddet gikk et par centimetere over stolpen til McDermott i Kristiansunds mål.

Men få minutter etter sørget Duplexe Tchamba for å sende de tilreisende fra Drammen til himmels på ny. Vi var på ny i ledelsen med halvtimen igjen å spille.

Det tok derimot ikke lang tid før det så ut til at Kristiansund skulle utligne nok en gang, men scoringen fra Kastrati ble avblåst for offside.

Deretter ble det en periode med mye nerver og lite finspill med unntak av noen lekre detaljer av Ipalibo Jack og Mawa.

De siste ti minuttene ble en nervetriller av de sjelde, men det blir ikke flere mål. Vi vinner dermed 2-1, gjør jobben selv og er sikret fornøyet eliteseriekontrakt.

Så ufattelig deilig. Nyt kvelden folkens!