- Glad for å være tilbake

Stian Ringstad er tilbake i Strømsgodset etter en oppløftende utlånsperiode i Sandefjord. Nå er han innstilt på å bli værende.

Annonse:

27-åringen fra Nes på Romerike har ikke fått fart på karrieren i Strømsgodset etter overgangen fra portugisiske Braga foran 2017-sesongen. Etter bare 14 kamper på halvannen sesong reiste han i fjor sommer på utlån til Sandefjord.

Det ble en god beslutning.

Stian fikk umiddelbar tillit og passet glimrende inn i spillestilen til Sandefjords spanske trener Marti Cifuentes. Han formelig blomstret på venstrebacken og var en av Vestfold-klubbens beste spillere i høstsesongen.

- For min del ble det utlånet perfekt, selv om det ikke gikk så bra for Sandefjord. Jeg fikk spilt alle kampene og bygd på meg både selvtillit og bedre matchform, forteller han.

Passer inn i stilen

Nå ønsker Stian å ta med seg de positive erfaringene derfra til Strømsgodset. Denne sesongen er han fast bestemt på å vise seg fra en bedre side her i Drammen.

Det blir litt som å få inn en ny spiller.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake. Det var godt å se spillerne, trenerne og alle rundt klubben igjen. Jeg kjenner BP godt fra før og er det er veldig hyggelig å være tilbake med han og resten av apparatet. Planen min er å bli værende og jeg er innstilt på å bli en enda bedre spiller og bidra med mitt, forteller den elegante venstrebacken.

Trenerapparatet er også tydelig på at Stian har kvaliteter som Strømsgodset kommer til å få bruk for denne sesongen. Ikke minst nå som spillestilen skal videreutvikles og det kan åpne for at Stian er aktuell i flere posisjoner enn bare venstrebacken. 27-åringen er en av de kvikkeste på laget, han har kapasitet til å dekke store rom, han er god på ball og små flater og i besittelse av en presis venstrefot.

- Vi er veldig happy med å ha Stian tilbake her hos oss og nå kommer han til å bli værende. Stian har utvilsomt kvaliteter som passer inn i vår spillestil, men vi har ikke klart å få ut potensialet hans i stor nok grad frem til nå. Det har vi planer om å gjøre noe med i år, sier hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

En ny utfordring

Den tidligere Eidsvold Turn, Lillestrøm og Braga-spilleren er glad for å være med i planene og ser bare med fordel på å kunne bekle flere roller – både langs venstresiden og mer inn i banen. Det er en utfordring han tar på strak arm.

- Jeg er blitt introdusert for en litt ny rolle. Det ser spennende ut og jeg tror det kan passe meg bra. Det er selvsagt en utfordring, men jeg tror jeg kan få brukt ferdighetene mine der, sier Stian Ringstad.

Han liker inngangen til ny sesong og planene som er lagt. Stian tror det passer bra for Strømsgodset å komme i en slags utfordrerposisjon igjen etter flere år med store forventninger.

- Det har vært to fine uker med gode treninger i Hokksund-hallen. Ballen går fort og det er ingen tid til hvile. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Stian.

Annonse fra Eliteserien: