Gjerstrøm med ny kontrakt

Mathias Berg Gjerstrøm (21) har forlenget kontrakten med Strømsgodset ut 2020-sesongen. Samtidig gjør han seg klar for et nytt utlån.

Annonse:

Fem år har gått siden Nordstrand-gutten kom til Godset som et av landets største midtbanetalenter. I 2014 debuterte Mathias fra start i Eliteserien som 17-åring, men han venter fremdeles på sitt gjennombrudd.

Samtidig er det viktig å være tålmodig. Både klubben og spilleren har troen på at gjennombruddet vil komme i Strømsgodset og derfor har 21-åringen signert på en ny forlengelse – denne gangen ut 2020-sesongen.

- Det er en grunn til at jeg signerte ny avtale. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille meg inn på laget her, sier Mathias.

Lærte mye av utlånene

I 2016 hadde han et fremgangsrikt utlån i Kongsvinger. I fjor tok Mathias nye steg på utlån i Notodden.

- Begge de utlånsperiodene var bra for meg og jeg lærte mye av det. Klubbene jeg spilte for har også vist interesse etterpå og det er en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, sier Mathias.

- Hva har du utviklet deg mest på de siste årene?

- Jeg er blitt mer voksen i spillestilen. Både på og utenfor banen. Jeg tar mer plass og åpner munnen mer, svarer han.

Mathias Berg Gjerstrøm står med 44 aldersbestemte landskamper - den siste kom i 2016.

Viktig med tålmodighet

Nå ønsker han å stabilisere prestasjonene på høyest mulig nivå – gjennom et nytt utlån. Sportssjef Jostein Flo er tydelig på at Mathias Berg Gjerstrøm har vist god progresjon det siste halve året, både på utlån i Notodden og sesongoppkjøringen med oss i vinter.

Kvalitetene til Mathias passer også godt inn i måten trenerteamet ønsker å utvikle spillestilen til Strømsgodset.

- Vår erfaring med spillerutvikling tilsier at vi må være tålmodige og ikke lukke døren for tidlig. For mange unge spillere er utlån, og kanskje også flere utlån, et viktig skritt på veien til å bli fullblods Eliteseriespiller for Strømsgodset. Mathias har både ferdigheter og fysikk til å lykkes hos oss, men han trenger å høste erfaring og stabilisere prestasjonene sine, sier Flo.

Annonse fra Eliteserien: