Gatelagets Reza Shams er død

I helgen kom den triste beskjeden at Gatelagets Reza Shams er død. Reza tapte kampen mot kreften og sovnet stille inn i sin leilighet natt til lørdag 12. desember.

Annonse:

Dagen i forveien hadde Lars-Petter og Inge Lise fra Gatelaget vært hjemme hos Reza med matpose og da var han ved godt mot. Det kom derfor som et sjokk at Reza gikk bort den påfølgende natten. Våre tanker går til hans nærmeste familie.

Reza Shams ble en del av Strømsgodsets Gatelag for tre år siden – i en alder av 58 år. Han startet sin fotballkarriere lenge før det, i hjemlandet Iran. Der var Reza ansett som en talentfull spiller, han fikk sågar omtale i lokalavisen i hjembyen. Fotballen har alltid stått Reza sitt hjerte nærmest. Og skjebnen ville det slik at han fikk gjøre det han elsker aller mest her hos oss i Strømsgodset, som en flott representert for klubbens Gatelag. Han var en måltyv av rang i den blå drakta og med et stort konkurranseinstinkt, enten det var fotball, kort, sjakk eller brettspill. Det betydde mye for Reza å være en del av Gatelaget, samholdet og fellesskapet ga ham store gleder i en krevende tilværelse.

Vi har lært Reza å kjenne som et raust menneske, en snill og god mann som viste omsorg for de rundt seg. Reza hadde en sterk rettferdighetssans og det tok han stadig til orde for. Reza hadde det tøft i livet, men var alltid positiv, alltid like blid og med et stort glimt i øyet. Han gikk ikke av veien for å slå av en spøk. Noen ganger var Reza morsom uten at han selv var klar over det. Da Peter Kovacs trente Gatelaget og det ble seier med store sifre, det ble det jo ikke så rent sjelden, da sa Peter ofte at det var overkjøring. Reza hørte derimot ordet rundkjøring. Foran neste kamp smalt fra den alltid positive Reza: «Dette kommer til å bli rundkjøring».

Siden den gang har man i grunn sagt rundkjøring etter en solid Gatelags-seier. Reza satte en egen standard der.

Nå blir det blå magi og rundkjøring i himmelen, men minnene om Reza lever videre i Gatelaget.

Hvil i fred, Reza.

Ekte kjærlighet.

Annonse fra Eliteserien: