Går på utlån

Ung kvartett lånes ut fra Strømsgodset.

Knut Ahlander (18) skal spille denne sesongen på lån i 2. divisjonsklubben Asker, med opsjon på at midtbanespilleren kan hentes tilbake til sommeren. Ahlander scoret for øvrig mål for G19-landslaget mot Irland fredag.

Morten Sætra
Morten Sætra

Samtidig er det klart Morten Sætra (19) lånes ut til Nybergsund/Trysil, som trenes av tidligere Godset-gullvinner Jarl André Storbæk. Morten forlenget nylig kontrakten med to nye år, men trenger å spille førstelagsfotball på høyest mulig nivå. Sisteskansen skal i utgangspunktet tilbringe hele 2017-sesongen i Nybergsund, men også han kan kalles tilbake til sommeren. 

- Dette er fordi vi ønsker at de skal spille fast og ta steg, og derfor har vi muligheten til å hente de hjem igjen hvis det ikke skjer, sier sportssjef Jostein Flo.

Henrik Bredeli
Henrik Bredeli

Ellers er Henrik Bredeli (18) på vei til Strømmen på en utlånsavtale. G19-landslagsspilleren skal trene med Obosliga-klubben noen dager. Etter at partene er blitt litt bedre kjent med hverandre tas det en endelig avgjørelse om lånet blir en realitet. Fredag spilte Bredeli for G19-landslaget mot Irland på La Manga. Det betyr at Bredeli nærmer seg hele 50 aldersbestemte landskamper for Norge. En imponerende prestasjon av unggutten.

Christopher Lindquist
Christopher Lindquist

Christopher Lindquist (21) er høyaktuell for Florø. Sidebacken skal nå trene med den nyopprykkede Obosliga-klubben og spille en treningskamp mot Åsane. Også med Lindquist er det snakk om utleie for resten av sesongen.

- Etter omleggingen av seriesystemet og nedrykket til Team SIF trenger flere av våre talenter å få matching på høyere nivå enn 3. divisjon. Vi håper og tror at de utvikler seg gjennom utlån i andre klubber, sier Flo.

Annonse fra Eliteserien: