Galskapen fortsetter

I dette blogginnlegget tar markedssjef Rune Marthinsen et kraftig oppgjør med terminliste-vedtaket for de neste fire sesongene.

Annonse:

Rett før jul i fjor skrev jeg et innlegg hvor jeg ganske høylytt og tydelig kritiserte de som bestemmer over når fotballkamper i Eliteserien skal spilles i dette landet. Jeg er ikke så dum at jeg tror at noen bryr seg om hva jeg måtte mene, men jeg mener likevel. Og dessverre fikk jeg selvfølgelig rett.

«Det jeg veit, og alle andre veit, er at dette er et gedigent selvmål for norsk fotballs ambisjon om å trekke folk til tribunene», skrev jeg i desember 2017.

Etter en vinter med snø, som det ofte er – og som historisk sett er veldig normalt – var «alle» enige om at fotballsesongen startet for tidlig når den ble blåst i gang i begynnelsen av mars. Kamper ble avlyst, og de som ble arrangert ble spilt for svært glisne tribuner på nesten uforsvarlige baneforhold. Eliteserien fikk en katastrofestart, en start serien aldri har kommet seg over. Publikumsnedgangen er massiv. For folk gir tydelig svar, de lar beina prate: De kommer ikke på kamp! Omdømmet er skadet, og folk flest begriper rett og slett ikke hva vi (de som bestemmer) driver med!

Slik så det ut i serieåpningen på Marienlyst i mars.
Slik så det ut i serieåpningen på Marienlyst i mars.

Nå har Norges Fotballforbund og landslagsledelsen, sammen med noen utvalgte klubber og et utvalg i interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball bestemt terminliste for de neste fire år. Og galskapen fortsetter! Nå skal man, på grunn av påståtte sportslige hensyn, starte i mars og avslutte rett før jul. Hva publikum ønsker eller mener, det teller ikke.

Rosenborgs sportssjef har sagt; «Vi kan ikke la kortsiktige kommersielle hensyn styre terminlista». Vel, klubber som Strømsgodset lever av publikum og samarbeidspartnere, så et slikt utsagn er både svært arrogant og voldsomt nedlatende overfor klubber som ikke har samme økonomi eller forutsetninger som trønderne. 

Ved å utfordre publikum og samarbeidspartnere på den måten NFF og et fåtall klubber i Eliteserien nå legger opp til, så fjerner man seg bare enda mer fra de som faktisk betaler for at det i det hele tatt skal være et produkt. Gjennom alle år – ALLE ÅR – jeg har vært aktiv i Strømsgodset så har det pågått kampanjer om «hvordan få folk på kamp». Alltid. Det er fordi det faktisk er helt grunnleggende for driften av norsk fotball at folk gidder å betale for å se på. Vi er til for publikum, det er IKKE motsatt. Når to østlandslag, Lillestrøm og Sarpsborg, ikke klarer å selge ut sine billetter til en cupfinale – da er det IKKE produktet, men TIDSPUNKTET det er noe feil med.

Folk i Drammen skal i hvert fall vite at vi i Strømsgodset har vært krystallklare på hva vi mener og hva våre samarbeidspartnere og vårt publikum gir uttrykk for at de vil ha. Vi er overhodet ikke hørt, ikke i det hele tatt. Det er ingen grunn til å tro på lederne i NFF og NTF når de stolt utbasunerer at det er stor enighet om dette vedtaket. Makta rår, og lille Strømsgodset må bøye seg.

Men vi trenger ikke late som at vi er enige noe vi er fundamentalt uenig i.

Annonse fra Eliteserien: