Fred Friday er klar for SIF

Her er Strømsgodsets nye nummer 9. Den nigerianske spissen Fred Friday (25) har i dag signert en 2-årskontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Foto: Børre E. Helgerud

Fred Friday ankom Drammen i begynnelsen av forrige uke, men måtte sitte i karantene på hotell før han kunne treffe noen fra klubben. Onsdag var han gjennom flere fysiske tester og en grundig undersøkelse hos fysio-teamet. Fred spilte ikke fotball på toppnivå i 2020 etter at avtalen med AZ Alkmaar ble terminert, men testene viste at han ikke har slurvet med den fysiske treningen.

Fredagen ble brukt til å sluttføre detaljene i kontrakten. Da alt var i orden satte Fred navnetrekket på en 2-års avtale med Strømsgodset – passende nok på en fredag!


Sportssjef Jostein Flo er veldig fornøyd med at SIF klarte å tiltrekke seg 25-åringen i relativt tøff konkurranse med flere andre klubber. Det har ikke manglet på tilbud, men Fred Friday ønsker nå å reise tilbake til Norge og få i gang igjen karrieren her.

- Fred har vist en sterk motivasjon til å komme til Godset. Vi får inn en spiller med en stor potensiell oppside, men vi må nok være litt tålmodig med ham. Fred skal få tid til å bygge opp fotballformen igjen – får vi til det så har vi en toppspiss i Eliteserie-målestokk, sier Flo.

Fra 2013 til 2016 var Fred Friday en stor suksess i Lillestrøm, med 22 mål på 57 kamper. Han ble solgt til den nederlandske toppklubben AZ Alkmaar. I treskolandet har han spilt toppseriefotball for FC Twente, Sparta Rotterdam på lån – i tillegg til AZ.

- Fred har tidligere vist at han har kvaliteter til å levere på et internasjonalt nivå. Vi gleder oss stort til å få ham i gang her hos oss. Fred blir et glimrende supplement til Lars-Jørgen Salvesen på topp. Han er sterk, bevegelig og en svært god avslutter, sier Flo.

Fred Friday var gjennom en styrketreningsøkt med sine nye lagkamerater på fredag formiddag, før han deretter gjorde unna alle formaliteter. Mandag skal han etter planen ha sin første fotballøkt med klubben I sitt første intervju med Godset Media etter signeringen sier Fred Friday følgende:

- Jeg er veldig glad for å være her. Jeg valgte Strømsgodset fordi jeg kjenner klubben godt fra før. Det er en god atmosfære her og de spiller god fotball. Det er et godt steg for meg å ta nå og en stor mulighet. Jeg har troen på at dette komme til å bli en god sesong for klubben.

Strømsgodset ønsker Fred Friday hjertelig velkommen til klubben!

BEH02905Web  Friday
Fred Friday er Strømsgodsets nye nummer 9.

 

Annonse fra Eliteserien: