Fra Leeds til Strømsgodset

Engelskmannen Aaron Horne (26) blir ny fysisk trener i Strømsgodset. Han kommer til oss fra akademiet til Leeds United.

Annonse:

Etter at Torstein Dalen-Lorentsen valgte å gi seg som fysisk trener etter tre sesonger i klubben, har Henrik Pedersen og Jostein Flo sondert markedet etter trønderens arvtager. Løsningen fant de på øyriket – nærmere bestemt i Leeds.

I forbindelse med Henrik Pedersens studietur til Championship-klubben før jul, ble han godt kjent med Aaron Horne. 26-åringen har de siste to og et halvt årene jobbet som sports scientist på akademiet til Leeds United. Før det var han fysisk trener i Burnley i halvannet år.

Aaron Horne er utdannet fysisk trener ved Leeds Trinity University og har hatt praksisperiode i Bradford City, før han etter endt utdannelse sluttet seg til Burnley.

Aaron gleder seg stort til å ta fatt på et nytt eventyr her hos oss i Strømsgodset.

- Jeg liker nye utfordringer og dette er en stor og spennende utfordring for meg. Jeg møtte Henrik i Leeds og fant raskt ut at vi har mange av de samme ideene. Jeg er glad for å være her og ser frem til å bli bedre kjent med klubben og menneskene som jobber her, sier Aaron. 

Aaron var med oss de første dagene med fysiske tester i januar, før han returnerte til Leeds og jobbet ut oppsigelsestiden. Nå er han klar til å ta med seg flyttelasset til Drammen.

Aaron ankommer byen søndag og blir med laget på treningsleir til Spania i neste uke.

- Jeg har hatt det fint i Leeds og lært mye, men jeg trenger å komme litt av komfortsonen og følte meg klar for å prøve noe nytt. Jeg tror jeg kan utvikle meg og bli flinkere av å komme hit til Strømsgodset, sier Aaron Horne.

Henrik Pedersen er veldig tilfreds med å få inn en fysisk trener med Aaron sin bakgrunn fra engelsk fotball. Han mener dette vil gi oss en ny dimensjon på dette området. Aaron har fått tilgang på mye kunnskap i løpet av de siste årene i Leeds United, hvor de jobbes systematisk med all fysisk trening - fra A-laget og ned til akademiet.

- Aaron er dyktig på sitt fag, han er ung, sulten og med stor arbeidskapasitet. En super type som vil komplementere vårt team og som kommer til å passe godt inn her hos oss. Jeg er veldig glad for å få Aaron ombord, sier Henrik Pedersen.

Vi ønsker Aaron Horne hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: