Fortjent seier til Glimt

Bodø/Glimt var best i det meste på Aspmyra og vant fortjent 2-0.

Det var vertene som tok initiativet i kampen og vi ble etter hvert ganske baktunge. Glimt klarte likevel ikke skape all verdens ut av ballinnehavet, med unntak da Layouni fikk stå relativt umarkert inne i boksen etter et drøyt kvarter. Svenskens avslutning gikk dog langt utenfor mål.

Muhamed Keita fikk sin første start for sesongen og var involvert i to av våre sjanser i 1 omgang. Først sendte han avgårde et langskudd som keeper måtte skyve ut til corner. Deretter var han svært nær scoring etter at Martin Spelmann hadde gjort en glimrende jobb som førsteforsvarer og regelrett rappet ballen fra Glimt-stopper Marius Lode. Dansken sendte ballen videre til Keita. Hans avslutning var på vei i mål, men dessverre blokkert glimrende av en Glimt-forsvarer. Omgangens største sjanse.

Tempoet de første 45 minuttene var ikke all verden, men vi så noen tendenser til brukbart angrepsspill når det var gode nok samtidige bevegelser foran ballfører. Med litt bedre presisjon og balltempo burde vi skapt enda mer. Defensivt hadde vi okay struktur i 1. omgang og hindret hjemmelaget å skape de helt store sjansene.

Etter pause løftet Bodø/Glimt seg og vi ble satt under et ganske tidlig press. Vi ble løpende etter og slet med å holde på ballen og kom aldri til hektene igjen. Etter 64 minutter scoret Håkon Evjen kampens første mål etter svakt forsvarsspill. Han fikk altfor enkelt og nærmest uhindret drible seg forbi flere blåtrøyer og sette ballen til side for Viljar Myhra fra 16 meter. Fire minutter senere havnet vi på etterskudd igjen. Philip Zinckelnagen ble ikke hindret nevneverdig han heller før han slo ballen rett i Jakob Glesnes som satte ballen i eget nett. Glimt hadde en gedigen mulighet til å sette 3-0, men Viljar Myhra hindret et enda større tap.

Kort oppsummert: En blytung kveld på Aspmyra der Bodø/Glimt beviste at de har et høyere nivå inne for øyeblikket enn Strømsgodset.

Neste oppgave for oss er hjemme mot Molde lørdag 22 juni. Vi håper publikum støtter opp i en tøfff tid for klubben og hjelper oss til å komme tilbake på vinnersporet igjen.

Bodø/Glimt-Strømsgodset 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Håkon Evjen (64), 2-0 Selvmål (68)
Dommer: Kristoffer Hagenes
SIFs lag: Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Stian Ringstad – Herman Stengel, Henning Hauger, Martin Rønning Ovenstad (Johan Hove i 20 min) – Amahl Pellegrino (Sebastian Pedersen i 20 min), Martin Spelmann, Muhamed Keita (Halldor Stenevik i 6 min)