Signerte ny avtale ut 2020

For halvannen måned siden røk Magnus Lankhof Dahlby (19) korsbåndet i kneet. Nå har klubben valgt å forlenge kontrakten med den talentfulle spissen.

Annonse:

Hurum-gutten var i stor fremgang da han uheldigvis tråkket feil på en trening med utlånsklubben Grorud og pådro seg en avrivning i fremre korsbånd i kneet. Dahlby må belage seg på 9-12 måneder uten fotball.

Dette kom som et hardt slag på Dahlby, som hadde scoret seks av Groruds åtte mål i treningskampene, og som var aktuell for troppen til U20-VM i Polen.

19-åringens opprinnelige avtale med Strømsgodset utløp i juni og følgelig gikk han en usikker fremtid i møte med denne kneskaden. Men klubben ser et potensial i Magnus og vi velger derfor å forlenge kontrakten ut 2020-sesongen.

- Magnus var i veldig fin framgang gjennom utlånsperioden i Grorud. Vi ønsket å forlenge avtalen med han for å skape trygghet til å utvikle seg videre. Når skaden oppsto, kunne man kynisk sett spekulert i at den ville sette Dahlby på sidelinja så lenge at å forlenge kontrakt nå ville vært en gambling. Den sjansen er vi derimot ikke redde for å ta. Dette handler om en fin fyr som er veldig motivert for å ta ut potensialet sitt. For å lykkes trenger mennesker noen som tror på deg i de tøffe tidene. Vi ønsker gjennom denne forlengelsen å vise at vi vil være de som tror på Magnus i opptreningsperioden. Ut fra arbeidet Magnus har lagt ned siste året er det ingen grunn til å tro noe annet enn at han kommer kruttsterk tilbake på banen i 2020, sier leder for utvikling og samfunn, Lage Sofienlund.

Selv er unggutten henrykt over å få muligheten til å trene seg opp med ro og trygghet og forfølge drømmen om A-lagsspill i Strømsgodset.

- Jeg er veldig glad og stolt over å forlenge med Godset. Vi hadde en dialog ganske tidlig etter jeg ble skadet etter jeg ble skadet og for meg var det betryggende at klubben var så kjapt på banen med å tilby ny kontrakt. Det er her jeg hører hjemme og her jeg vil være. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake på banen og jeg savner virkelig å spille i SIF-drakta, sier Magnus Lankhof Dahlby.

Annonse fra Eliteserien: