Før kampen: Viking - Godset

I kveld venter Viking på SR-Bank Arena. Her får du det du trenger for å gjøre deg klar til kampen.

Annonse:

Viking - Strømsgodset vises på Eurosport Pluss, Eurosport Player og dplay. Avspark er 18:00.


Søndagens kamp er runde 20 i årets sesong, og ved kampslutt vil vi dermed være gjennom to tredjedeler av årets sesong – og sakte, men sikkert, nærme oss siste fase av Eliteserien 2020.

Mens våre fire siste kamper alle har endt uavgjort (!), står Viking med fem strake seire. Den første i rekka var 2-0-seieren over oss i slutten av august, mens de nå sist kommer fra en 2-1-seier borte mot MIF.

Seiersrekka har sørget for at Bjarne Berntsens menn befinner seg på 7. plass foran den 20. serierunden. Vi ligger på 13. plass, seks poeng bak dagens motstander.

Det motsatte oppgjøret endte som nevnt med 2-0-seier til Viking på Marienlyst, mens de slo oss hele 4-0 på SR-Bank Arena i fjor høst. Det er med andre ord mye å revansjere når oppgjøret sparkes i gang klokken seks.

Se 5 kjappe før Viking med Viljar Myhra her.


– Guttene er utrolig sultne

Foran kampen har vi tatt den sedvanlige praten med Henrik Pedersen, og dansken er som vanlig offensiv i tankegangen.

– Jeg synes vi er på rett vei. Kjennetegnet for denne spillergruppen er at de er utrolig sultne. De vil det her veldig sterkt, sier vår hovedtrener foran kampen mot Viking.

Se hele intervjuet med HP her.


Hove nærmer seg 50

Fjorårets oppgjør i Stavanger var Strømsgodset-debuten til Lars-Jørgen Salvesen, da han spilte en drøy halvtime som innbytter – to dager etter overgangen fra Sarpsborg 08.

Siden den gang har det blitt 32 kamper og 12 mål for Salvesen i blått. Mot Sarpsborg 08 sist spilte han også sin eliteseriekamp nummer 100.

Den som kan nå en milepæl denne helga er Johan Hove. 20-åringen fra Sogndal spilte sin eliteseriekamp nummer 50 mot MIF i midten av juli – mot Viking kan han få sin kamp nummer 50 for Strømsgodset.

På de første 49 har han notert seg for ni scoringer, og kan med det også runde tosifret antall mål for klubben med scoring søndag. Det samme kan Mikkel Maigaard, som står med ni mål på sine 33 første kamper i blått.

I likhet med Salvesen markerte også Kristoffer Tokstad en personlig milepæl mot Sarpsborg 08, da han spilte sin kamp nummer 100 for Godset. Han står samtidig med 178 eliteseriekamper totalt i karrieren, og med spilletid i dag tangerer han Herman Stengel – og blir dermed den med tredje flest eliteseriekamper i dagens Godset-tropp. Foran på lista er de rutinerte sidebackene Lars Vilsvik (276) og Jonathan Parr (217).

Her følger litt spillerstatistikker for begge lag etter de 19 første rundene.

Strømsgodset

Flest kamper: Viljar Myhra, Lars-Jørgen Salvesen, Johan Hove, Moses Mawa (19)
Flest kamper fra start: Viljar Myhra og Lars-Jørgen Salvesen (19)
Flest spilte minutter: Viljar Myhra (1 710)
Flest mål: Johan Hove (7)
Flest assists: Lars-Jørgen Salvesen (7)
Flest målpoeng: Lars-Jørgen Salvesen (12)
Flest gule kort: Niklas Gunnarsson (5)

Viking

Flest kamper: Viljar Vevatne, Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Yildren Ibrahimaj, Zymer Bytyqi, Veton Berisha (19)
Flest kamper fra start: Viljar Vevatne, Fredrik Torsteinbø, Veton Berisha (19)
Flest spilte minutter: Viljar Vevatne (1 710)
Flest mål: Veton Berisha (11)
Flest assists: Veton Berisha og Zymer Bytyqi (7)
Flest målpoeng: Veton Berisha (18)
Flest gule kort: Rolf Daniel Vikstøl (4)

Annonse fra Eliteserien: