Før kampen: SIF - TIL

Her får du det du trenger å vite før kveldens hjemmekamp mot Tromsø.

Annonse:

Strømsgodset - Tromsø har avspark 18:00 og sendes på discovery+ og Eurosport Pluss 4.


Etter seieren over Lillestrøm i serieåpningen gikk Strømsgodset på sesongens første tap i bortekampen mot Kristiansund på mandag. Til tross for null poeng leverte man riktignok en høyst respektabel bortekamp, og kunne definitivt fått med seg både ett og tre poeng hjem fra Nordmøre.

Det klarte man imidlertid ikke, og da er det på sin plass å slå tilbake når nyopprykkede Tromsø kommer på besøk til Marienlyst.

Til kveldens kamp har vi satt fokus på bærekraftmål 3 - god helse og livskvalitet. Les mer om det her.

Fra troppen sist har to nye spillere kommet inn. Moses Mawa og Prosper Mendy er begge tilbake fra skade, og sistnevnte spiller sin første eliteseriekamp siden desember 2019 med spilletid i kveld. Moses er på sin side tilbake etter skaden han pådro seg i sluttminuttene mot Lillestrøm.

 

Tromsø: Positiv start på sesongen

Nyopprykkede Tromsø har fått en god start på sesongen, og står med fire poeng på de første fire kampene etter et relativt tøft kampprogram. Etter 3-0-tap i serieåpningen mot erkerival Bodø/Glimt, hentet de opp Moldes 3-1-ledelse på Alfheim, og sørget for at deres første hjemmekamp endte 3-3.

Borte mot Viking tok de så på imponerende vis årets første trepoenger. Tomas Totland scoret kampens eneste mål da Tromsø vant 1-0 på SR-Bank Arena.

Forrige runde kom de så ned på jorda igjen, med et overraskende 1-3-tap hjemme mot Sandefjord.

TIL-trener Gaute Helstrup har rullert svært lite på laget de første fire kampene, og utenom Runar Espejord, som gikk ut med skade en halvtime ut i serieåpningen, har de stilt med de samme elleve hver kamp så langt, i sin 3-5-2-formasjon: Jakob Karlstrøm - Isak Amundsen, Anders Jenssen, Jostein Gundersen - Tomas Totland, Daniel Berntsen, Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano, Lasse Nilsen - August Mikkelsen, Moses Ebiye.

Moses Ebiye er deres toppscorer med to fulltreffere så langt, mens Tomas Totland, August Mikkelsen og deres kanskje beste spiller i OBOS-ligaen forrige sesong, Eric Kitolano, har scoret ett mål hver.

Premiere på Studio Salve

Foran kveldens kamp har vi hatt premiere på vårt nye program, som blir et fast innslag foran hver hjemmekamp: «Studio Salve». Det er Lars-Jørgen Salvesen, som mister 2020-sesongen med en korsbåndsskade, sitt eget talkshow, der han tar i mot forskjellige gjester og diskuterer både kampen som venter og det som har skjedd.

I premieren kommer vi på innsiden av trenerkontoret, Wibe og Salve analyserer Fred Fridays kamp mot Kristiansund og Lars-Petter Eggen forteller om gatelaget.

Se sendingen i sin helhet her.

Annonse fra Eliteserien: