Før kampen: SIF - Start

Les deg opp foran søndagens hjemmekamp mot Start.

Annonse:

Strømsgodset - Start har avspark 18:00 og sendes på Eurosport Pluss, Eurosport Player og Dplay.


Morgendagens kamp er runde 21 i årets eliteserie, og vi nærmer oss sluttspurten for alvor. Siste tredjedel av sesongen sparkes altså i gang med kamp mot laget på kvalifiseringsplass – fem poeng bak oss. Det er dermed unødvendig å si at denne kampen blir viktig å vinne, og vel så viktig å ikke tape. Mens Start-seier vil legge alt til rette for et ordentlig rotterace av en nedrykkskamp, vil Godset-seier gi oss et solid byks vekk fra nedrykksstriden.

Se 5 kjappe før Start med Niklas Gunnarsson her.


Mens vi kommer fra hele fem uavgjort på rad, har Start to seire og tre tap på sine fem siste kamper. Seirene har kommet i hjemmekampene mot Aalesund og FK Haugesund.

På bortebane venter de derimot på sin første seier. Sørlendingene står med to fattige poeng på ni bortekamper, og ligger dermed helt nederst på bortetabellen.

Det motsatte opgjøret mellom lagene var i 1. serierunde, da lagene spilte 2-2 på Sparebanken Sør Arena. Lars-Jørgen Salvesen og Herman Stengel scoret våre mål i den kampen.

Sist gang vi møtte Start på Marienlyst var i 2018, da en kanonkule fra Jakob Glesnes sikret ett poeng og sørget for at det endte 1-1.

Lars-Jørgen Salvesen møter gamleklubben på søndag. Sørlendingen spilte 56 kamper og scoret 7 mål for Start fra 2014 til 2018, mens han nå står med 33 kamper og 13 mål for Strømsgodset.

I Start-trøya scoret han mot Strømsgodset både på Marienlyst og Sparebanken Sør Arena, mens han i serieåpningen noterte seg for både scoring og målgivende. Nå mangler bare scoringen mot Start på Marienlyst.

Se hele intervjuet med 24-åringen her.


– Vi skal fortsette med å prestere som vi gjør. Vi ser på alle statistikker at vi er riktig godt med i de forskjellige fasene av spillet. Jeg kan se at vi fysisk blir sterkere og sterkere, taktisk blir vi bedre og bedre og vi trener mer på å få avsluttet kampene. Jeg er nå ganske rolig på at det skal lykkes. Fortsetter vi med det her så blir vi belønnnet med flere trepoengere, sier hovedtrener Henrik Pedersen foran morgendagens kamp.

Se hele intervjuet med HP her.


Her følger litt spillerstatistikker for begge lag etter de 20 første rundene.

Strømsgodset

Flest kamper: Viljar Myhra, Lars-Jørgen Salvesen, Johan Hove, Moses Mawa (20)
Flest kamper fra start: Viljar Myhra og Lars-Jørgen Salvesen (20)
Flest spilte minutter: Viljar Myhra (1 800)
Flest mål: Johan Hove (8)
Flest assists: Lars-Jørgen Salvesen (8)
Flest målpoeng: Lars-Jørgen Salvesen (14)
Flest gule kort: Niklas Gunnarsson (5)

Start

Flest kamper: Jesper Daland og Vegard Bergan (20)
Flest kamper fra start: Jesper Daland (20)
Flest spilte minutter: Jesper Daland (1 761)
Flest mål: Eirik Schulze (7)
Flest assists: Espen Børufsen og Kevin Kabran (5)
Flest målpoeng: Eirik Schulze (9)
Flest gule kort: Kevin Kabran (5)

Annonse fra Eliteserien: