Før kampen: SIF - Stabæk

Her får du det du trenger å vite foran kveldens cupkamp mot Stabæk på Marienlyst.

Annonse:

Strømsgodset - Stabæk har avspark 18:00 og kampen sendes på NRK TV.

Kjøp billett her.

I kveld spiller årets siste cuprunde når vi tar i mot Stabæk. Vi har slått Hønefoss (2-0) og Ready (1-0) på veien til 3. runde, mens Stabæk har slått Follo og Ull/Kisa (begge 1-0).

For vinneren av kveldens kamp går veien til 4. runde, som spilles helgen 12.-13. mars. Det skal så spilles kvartfinaler helgen etter og semifinaler rett etter seriestart i åpningen av april, før finalen spilles 1. mai.

Dette blir det det første av to oppgjør mot Stabæk på en uke, men det er heller ikke lenge siden sist vi møtte dem på Marienlyst. I midten av juli vant vi 2-1 etter å ha snudd kampen, takket være scoringer av Johan Hove og Fred Friday - og ikke minst en strafferedning av Viljar Myhra.

Til kveldens kamp har 20 spillere fått plass i troppen, deriblant juniorspiller Casper Svendby. Johan Hove og Niklas Gunnarsson er ute med småskader.

cupsquad.jpg

Stabæk: Tung vårsesong

For Stabæk sin del har det vært lite å juble for så langt i år. Med kun tre seire og 13 poeng på de første 18 kampene ligger de i skrivende stund nederst i Eliteserien, men heldigvis for de «Blaa» er det kun ett poeng opp til Brann og MIF på plassene over, og tre poeng til Tromsø på trygg grunn.

Med andre ord lever nedrykkskampen i høyeste grad - og finner Eirik Kjønøs menn formen i de siste tolv kampene er det langt ifra noen umulig oppgave at de spiller på øverste nivå også i 2022.

Samtidig har det blitt spilt cup, og her har Stabæk som nevnt slått ut Follo og Ull/Kisa på veien til 3. runde. I 1. runde-kampen mot Follo så det lenge ut til at det skulle bli ekstraomganger, om ikke hjemmelaget skulle få den avgjørende scoringen, men godt inne i overtiden avgjorde Kornelius Normann Hansen kampen for gjestene.

Samme mann avgjorde kampen mot Ull/Kisa i 2. runde, den gangen snaue ti minutter før pause.

Studio Salves cupspesial

I forkant av cupkampen tok vi turen til Gulskogen senter for å spille inn en helt egen cupspesial av Studio Salve.

De som har fått plass i sofaen denne gangen er to klubblegender som rett og slett elsker cupen - Bjørn Petter Ingebretsen og Rune Marthinsen. Her deler de historier om sine beste og verste cupvinner og forteller hva de elsker med cupen.

Annonse fra Eliteserien: