Før kampen: MFK - SIF

I kveld venter Molde på bortebane. Les deg opp foran kampen her.

Annonse:

Molde - Strømsgodset har avspark 18:00 og sendes på discovery+ og Eurosport Pluss 3.

Etter åtte spilte kamper, fire hjemme og fire borte, står Strømsgodset foreløpig uten tap på hjemmebane, og uten seier på bortebane. I kveld venter en ny tøff bortekamp når Molde, à poeng med serieleder Glimt med én kamp til gode, venter på Aker stadion.

Etter at 2-1-seieren over Rosenborg ble hardt slått tilbake av et 7-2-tap for Bodø/Glimt hadde Strømsgodset en fin uke med 1-1 borte mot MIF, der man hentet opp de brunes ledelse, og en svært solid 4-0-seier over Sandefjord på Marienlyst sist.

17 spillere er med i troppen til kveldens kamp. Lars Vilsvik (sykdom), Kristoffer Tokstad (skade) og Moses Mawa (skade) er hjemme i Drammen.

tropp.jpg
Her er troppen som har reist til Molde.

Molde: God start på sesongen

Kveldens motstander står med 23 poeng på sine første ti kamper, og er godt i rute til å gi fjorårets suverene seriemester Bodø/Glimt god kamp om gullet. I forrige uke ga de et tydelig signal om at de akter å gjøre nettopp det da de slo Glimt 2-0 på Aspmyra, og påførte gultrøyene sitt første hjemmetap på over to år.

Som en liten avsporing er vi i den sammenheng forpliktet til å nevne at vår rekord på 46 hjemmekamper uten tap dermed kan stå i fred en stund til.

På hjemmebane så langt i år står Molde med fire seire og ett tap. Vålerenga er det eneste laget som så langt har klart å få med seg noe fra Aker stadion, der de vant 3-2 i 5. serierunde.

Molde i tall

Flest spilte kamper: Fredrik Aursnes, Ola Bryhnhildsen, Etzaz Hussain, Eirik Hestad, Ohi Omoijuanfo og Eirik Ulland Andersen (10)
Flest kamper fra start: Fredrik Aursnes og Ola Bryhnhildsen (10)
Flest minutter: Fredrik Aursnes (900)
Toppscorer: Oho Omoijuanfo (11)
Flest assists: Fredrik Aursnes og Ola Bryhnhildsen (5)
Flest gule kort: Birk Risa, Marcus H. Pedersen, Kristoffer Haugen, Etzaz Hussain og Ohi Omoijuanfo (2)
Spillere benyttet: 21 spillere

- Må opp på vårt beste

Trenerduoen Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen tar seg med en spillergruppe som er i fremgang oppover til Romsdal. Etter 2-7 mot Bodø/Glimt på Aspmyra, står SIF med 1-1 mot MIF og 4-0 mot Sandefjord på de to siste kampene.

- Vi er i en fase hvor vi ønsker å utvikle oss som lag og ønsker å utvikle spillere. Det er det som er hovedmålet vårt, sier BP.

- Jeg tror det har vært nøkkelen til at vi har klart å reise oss så fort etter noen tøffe runder. Vi klarer å jobbe mot et mål, å være noe og tydeliggjøre det. Da er det lettere å måle det i etterkant enn å bare være farget av resultatet, sier Wibe.

Se hele intervjuet med trenerduoen her.

Annonse fra Eliteserien: