Før kampen: LSK - SIF

Les deg opp foran kveldens kamp på Åråsen.

Annonse:

Lillestrøm - Strømsgodset har avspark 18:00 og sendes på discovery+ og MAX.

Billett til bortefeltet kan kjøpes her.

Det gjenstår nå tre kamper av årets sesong når vi i kveld gjester LSK på Åråsen. Det motsatte oppgjøret var i serieåpningen, da vi vant 3-1 på Marienlyst etter scoringer av Herman Stengel og Fred Friday, samt selvmål av LSKs Igoh Ogbu.

For vår del handler det i de tre siste kampene om å rette opp inntrykket etter et særdeles skuffende lokaloppgjør forrige helg, og sette et verdig punktum på det som alt i alt har vært en sesong over forventning, forutsetningene tatt i betraktning.

I troppen til kveldens kamp er det to endringer fra forrige helg. Lars Vilsvik og Sondre Fosnæss Hanssen er utilgjengelige, og erstattes av Niklas Gunnarsson og Eirik Blikstad. Niklas er klar igjen etter at han måtte stå over sist grunnet sykdom, mens Blikstad er i eliteserietroppen for første gang. Blikstad er midtstopper, har vært Team SIFs kaptein denne sesongen og debuterte nylig på G17-landslaget.

tropp.jpg

Om Lillestrøm

Etter å ha innledet sesongen med to tap, deriblant på Marienlyst i serieåpningen, har LSK etter hvert fått en god sesong etter sitt comeback i Eliteserien. Med tre runder igjen av sesongen ligger romerikingene på 6. plass, ett poeng bak Rosenborg på 4. plass og seks poeng bak Viking på den nederste medaljeplassen.

Mye av årsaken ligger i at de er ligaens nest beste bortelag - og halvparten av både de tolv seierne og seks uavgjorte har har kommet der. På hjemmebanetabellen befinner de seg i skrivende stund på 10. plass.

Enda mer av årsaken ligger kanskje hos kaptein og hærfører Thomas Lehne Olsen, som står med hele 22 fulltreffere denne sesongen, og med det har vært sist på over halvparten av Lillestrøm sine scoringer denne sesongen. Nummer to på lagets toppscorerliste er den svenske midtstopperen Tom Pettersson, som kom fra Cincinnati i sommer.

LSK i tall

Flest spilte kamper: Vetle Dragsnes og Ifeanyi Mathew (27)
Flest kamper fra start: Vetle Dragsnes og Ifeanyi Mathew (27)
Flest minutter: Vetle Dragsnes (2405)
Toppscorer: Thomas Lehne Olsen (22)
Flest assists: Gjermund Åsen (9)
Flest målpoeng: Thomas Lehne Olsen (24)
Flest gule kort: Lars Ranger (7)
Flest røde kort: Gjermund Åsen (9)
Karantene: Ingen
I faresonen: Lars Ranger (7 gule), Espen Garnås, Igoh Ogbu (5 gule), Ifeanyi Mathew, Eskil Edh og Thomas Lehne Olsen (3 gule)
Spillere benyttet: 25 spillere

SIF i tall

Flest spilte kamper: Fred Friday (27)
Flest kamper fra start: Gustav Valsvik, Herman Stengel, Johan Hove, Halldor Stenevik og Fred Friday (26)
Flest minutter: Gustav Valsvik (2326)
Toppscorer: Fred Friday (7)
Flest assists: Fred Friday og Halldor Stenevik (5)
Flest målpoeng: Fred Friday (12)
Flest gule kort: Niklas Gunnarsson, Halldor Stenevik og Ari Leifsson (5)
Flest røde kort: Gustav Valsvik (1)
Karantene: Ingen
I faresonen: Niklas Gunnarsson, Halldor Stenevik, Ari Leifsson (5 gule), Ipalibo Jack og Fred Friday (3 gule)
Spillere benyttet: 26 spillere

Annonse fra Eliteserien: