Før kampen: FKH - Godset

Her kan du lese deg opp på søndagens bortekamp mot FK Haugesund.

Annonse:

Se intervju med Godset-trener Henrik Pedersen her:


Her er laget som starter:

Asset 1 Asset 2
1
Myhra


26
Vilsvik
70
Fosnæss Hanssen
2
Leifsson
Substituted out 39'
14
Mickelson


8
Hove
Goal 9'
42
Ipalibo
Substituted out 73'
20
Maigaard
Goal 80'


11
Tokstad
Substituted out 34'
88
Salvesen
Goal 90'
10
Mawa
Innbyttere
40
Sætra
80
Nyhagen
17
Gulliksen
92
Krasniqi
Substituted in 39'
64
Pop
19
Stenevik
Substituted in 34'
58
Hammershaug
9
Mølvadgaard
Substituted in 73'
Innbyttere
  • 40
    Sætra
  • 80
    Nyhagen
  • 17
    Gulliksen
  • 92
    Krasniqi
    Substituted in 39'
  • 64
    Pop
  • 19
    Stenevik
    Substituted in 34'
  • 58
    Hammershaug
  • 9
    Mølvadgaard
    Substituted in 73'

Niklas Gunnarsson står over kampen grunnet fire gule kort. Utenom Ipalibo Jack, som fikk rødt kort mot Aalesund, er han den første SIF-spilleren som soner karantene denne sesongen. Lars-Jørgen Salvesen er i faresonen med tre gule kort. Det samme gjelder Jonathan Parr som for tiden er skadet. Ari Leifsson, Nico Mickelson og Marcus Mølvadgaard har alle to gule kort.

Johan Hove, Moses Mawa og Mikkel Maigaard er mestscorende i Strømsgodset denne sesongen med fire mål hver, etterfulgt av Lars-Jørge Salvesen som står med tre fulltreffere. Mikkel Maigaard har totalt vært involvert i 11 av våre scoringer i Eliteserien 2020, og topper dermed den statistikken.

FK Haugesund ligger på 11 plass på tabellen – rett bak Strømsgodset, men med like mange poeng. På hjemmebane har de vunnet tre, tapt tre og spilt en uavgjort. Den seneste hjemmekampen endte med seier 3-1 mot Stabæk – etter hat-trick av Kristoffer Velde. Den samme Velde er toppscorer sammen med Niklas Sandberg – begge med fire fulltreffere. Åtte spillere i FKH-stallen har vært på banen i samtlige seriekamper. FKH har scoret 10 mål og det er færrest i Eliteserien. Men de er gjerrige i andre enden og har ikke sluppet inn mer enn 18 mål. Det er til sammenligning ett mindre enn serieleder Bodø/Glimt.

FKH er under ledelse av joviale Jostein Grindhaug. Han er inne i sin andre periode som sjef. Grindhaug trente laget fra 2009 til 2015. I 2010 fikk han Kniksen-prisen som årets trener i Norge. I 2013-sesongen, da Strømsgodset ble seriemester, ledet Grindhaug sitt FKH til en historisk 3. plass i øverste divisjon. Etter noen år som sportssjef vendte 47-åringen tilbake som hovedtrener i 2019 etter at Eirik Horneland overtok Rosenborg.

Strømsgodset har møtt FK Haugesud 17 ganger på bortebane. Vi står med fem seire, fem av kampene har endt uavgjort, mens FKH har vunnet syv ganger. Den siste seieren kom i kvartfinalen i cupen i 2018 – da Mos ble matchvinner. Totalt har SIF vunnet 17 av 34 obligatoriske kamper mot FKH.

Fjorårets kamp mellom lagene endte 2-2 etter to mål av Lars-Jørgesen Salversen, mens Niklas Sandberg og Christian Grindheim scoret for hjemmelaget.

Se intervju med Salvesen her:


Lars Vilsvik spiller sin kamp nummer 320 for Strømsgodset hvis han får spilletid mot FKH. Da er det kun ni kamper opp til rekorden til Tor-Alsaker Nøstdahl og Inge Thun.

Se videoklipp her fra treningsfeltet denne uken:


Avspark er klokken 18:00 og kampen vises på Eurosport Pluss 4, Eurosport Player og dplay.

Annonse fra Eliteserien: