Før kampen: FK Haugesund-SIF

Les deg opp før kveldens bortekamp mot FK Haugesund.

Annonse:

FKH-Strømsgodset har avspark klokken 19.00 og sendes på discovery+ og Eurosport Pluss 1.

I likhet med SIF er FK Haugesund ubeseiret på hjemmebane så langt denne sesongen. Jostein Grindhaugs gutter står med fem seire og en uavgjort på Haugesund stadion, hvor de blant annet har slått Vålerenga 4-1. FKH er formsterke og har kun tapt en av de siste sju kampene i Eliteserien – den kom til alt overmål borte mot MIF. I helgen gikk araberne riktignok på en real smekk og røk ut allerede i 1. runde av norgesmesterskapet.

FKH har en spennende frontrekke med kraftspissen Ibrahima Wadji i midten og driblesterke Kristoffer Velde og Niklas Sandberg på kantene. Tidligere MIF-spiss Sondre Liseth opererer i en slags indreløperrolle, men løftes raskt opp bak toppscorer Wadji på FKH sin offensiv, noe som gir rikelig med offensivt skyts. Dette har de utnyttet godt på eget gress og er åpenbart noe Strømsgodset må demme opp for onsdag kveld.

FKH er det laget som har sluppet inn færrest mål i Eliteserien til nå, kun 11 baklengs på 13 kamper. Tre av disse på Haugesund stadion.

FKH i tall:

Mest benyttede spillere: Peter Therkildsen (1060 min), Kristoffer Velde (1050 min), Kevin Krygård (1040 min)
Toppscorer: Ibrahima Wadji (5 mål)
Flest assist: Kristoffer Velde (4)
Flest gule kort: Thore Pedersen (4)
Spillere benyttet: 20

Strømsgodset har en okay statistikk i Haugesund, i den grad det betyr noe som helst. I fjor ble det riktig så dramatisk da vi ga bort en tomålsledelse på tampen, før Salvesen sikret seieren to minutter på overtid. I 2019 ledet vi også to ganger, men FKH kom tilbake og sikret uavgjort.

Vi går til kampen med to strake hjemmeseire og vi er ubeseiret på de fire siste i serien. Det har ført Strømsgodset opp på 19 poeng – like mange som kveldens motstander. Men vi venter fremdeles på årets første seier på bortebane.

De siste ukene har vi fått tilbake stadig flere spillere fra skader, noe som gjør at det er god konkurranse om plassene på laget. Tobias Fjeld Gulliksen er suspendert til denne kampen grunnet fire gule kort – ut over det er de fleste aktuell for en plass i troppen.

Her er troppen til kveldens kamp:

squad.JPG

Se intervju med trenerduoen her:

 

Annonse fra Eliteserien: