Før kampen: Brann - Godset

Les deg opp foran lørdagens kamp mot Brann i Bergen.

Annonse:

Denne helgen går turen til Bergen og Brann stadion – en arena hvor Strømsgodset ikke har for vane å vinne. Kun tre seire på 31 forsøk sier det meste om den statistikken. Men det skal nevnes at Brann ikke har slått Godset på de tre seneste kampene. Vårmøtet mellom lagene denne sesongen endte med 3-1 til SIF og alle husker vel 6-0 kampen i nest siste serierunde i fjor. Amahl Pellegrino, som nå er toppscorer i Eliteserien, scoret målet da SIF fikk med ett poeng hjem fra Bergen i den første bortekampen forrige sesong.

Se høydepunktene fra 3-1 kampen her:


Sist Strømsgodset vant en kamp på Brann stadion var i 2014. Da ble Peter Kovacs matchvinner til hjemmefansens store forargelse. Sportssjef Jostein Flo gjorde for øvrig det samme i 1998 i det som var historiens første borteseier mot Brann. Den gangen var Dag Vidar Kristoffersen trener for Strømsgodset

Dette blir Henrik Pedersens første kamp som Strømsgodset-trener på Brann stadion. Hør hva han sier foran dette oppgjøret i dette intervjuet:


Brann har hatt en turbulent sesong som endte med at Lars Arne Nilsen måtte forlate trenerjobben tidligere i sommer. Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen kom inn i hans sted og trønderen proklamerte raskt at han skal gjøre Brann til Norges beste lag. Slike uttalelser lar seg naturligvis høre i fotballgale Bergen og det er igjen entusiasme og fornyet håp i vestlandshovedstaden. Dette til tross for at Brann presterte å tape 1-0 i Ingebrigtsens første hjemmekamp mot MIF – tross total dominans.

Rødtrøyene står med to seire og ett tap etter trenerskiftet. I forrige serierunde slo de Stabæk 2-0 på Nadderud etter mål av Robert Taylor og Daouda Bamba – sistnevntes første mål på 1013 minutter.

Brann ligger plassert på 7 plass på tabellen i Eliteserien med seks seire, tre uavgjort og seks tap. På de fem seneste kampene har de to seire og tre tap. Branns toppscorer er kantspilleren Gilbert Koomson med åtte fulltreffere. Han scoret for øvrig et praktfullt mål mot oss på Marienlyst i sommer.

Hjemmelagets keeper Håkon Opdal ble skadet under oppvarmingen sist og i følge rapportene blir han ikke klar til lørdagens kamp. Dermed blir det enten Markus Olsen Pettersen eller den noe urtodokse Ali Ahamada i kassa.

Brann har plukket 27 gule kort så langt denne sesongen, men det er ingen som soner karantene til denne kampen.

Strømsgodset står med 24 gule kort. Nico Mickelson og Lars-Jørgen Salvesen er i faresonen til å måtte sone i neste hjemmekamp mot Rosenborg med sine tre gule kort.

Når det gjelder oss er Lars-Jørgen Salvesen en av bare ni utespillere i ligaen som har spilt samtlige minutter i de 15 første kampene. Han er faktisk den eneste angrepsspilleren på den lista. Viljar Myhra er en av sju keeperen som har vært på banen i samfulle minutter.

Lars Vilsvik spiller sin kamp nummer 322 for Strømsgodset mot Brann. Da er han kun sju kamper bak klubbrekorden til Inge Thun og Tor Alsaker-Nøstdahl. Det nærmer seg virkelig et historisk øyeblikk.

Opp gjennom årene har det vært en del spillere som har spilt for både Strømsgodset og Brann. Odd Johnsen og Halvor Storskogen er kanskje de mest kjente. Duoen spilte sammen i Brann før de returnerte til Godset i 1989. To år senere ble de norgesmestere med SIF. Odd scoret som alle vet de to siste målene i finalen. Det første ble satt inn av en annen spiller som har akslet både blå og rød drakt – nemlig Trond Nordeide. Ellers kan vi også nevne Bjørn Oddmar Andersen som spilte for Brann i 1963 og 1964 mens han avtjente verneplikten på Haakonsvern. Bjørn Oddmar ble seriemester med både Brann og Strømsgodset.

Av andre felles spillere kan vi nevne Fritjof Wilborn, Fredrik Nordkvelle og ikke minst Marcus Pedersen som kom til oss fra nettopp Brann i 2015.

I dagens spillerstaller er det kun Halldor Stenevik som har spilt for begge klubbene. 20-åringen fra Austevoll-gutten fikk to kamper for Brann før han sluttet seg til Strømsgodset foran 2019-sesongen. Hos oss står han foreløpig med 15 kamper.

Se intervju med Halldor her:


Avspark er klokken 20:30 og kampen vises på TV Norge, Eurosport Player og dplay.

Annonse fra Eliteserien: