Før kampen: Ælv Classico

Endelig er det derbydag! Les deg opp før kampen her.

Annonse:

Mjøndalen - Strømsgodset har avspark 15:00 og sendes på discovery+ og Eurosport Pluss 4.

Etter å ha tatt årets første bortepoeng i lokaloppgjøret mot MIF på søndag venter nå en hjemmekamp for et Strømsgodset-lag som så langt i årets sesong er ubeseiret på Marienlyst. 

På årets tre første hjemmekamper har det blitt sju av ni poeng, og sist var det Rosenborg som måtte reise tomhendte hjem fra Drammen etter en overbevisende forestilling fra våre gutter. Med hele 2000 tilskuere på plass i kveld ligger alt til rette for at vi skal kunne fortsette den gode formen på hjemmebane.

Med i troppen i kveld er 20 spillere. De samme 19 som var med på søndag er fortsatt med, mens vi for første gang i år ser Kristoffer Tokstad på lista. Kantspilleren har slitt med leggen i starten av sesongen, men er nå klar for spill, og kan få sine første minutter for sesongen i kveld.

tropp.jpg
Her er troppen til kveldens kamp.

MIF: 5 på første 5

Kveldens hjemmelag står med fem poeng på de fem første kampene, der fire av dem kom i de første to, med seier borte mot Sandefjord og uavgjort hjemme mot Vålerenga. Etter det har de spilt uavgjort hjemme mot Molde og tapt bortekampene mot Viking og Bodø/Glimt.

På Consto Arena står de dermed med to poeng på sine to første hjemmekamper. Totalt denne sesongen har de scoret fem mål og sluppet inn like mange, og har gått målløse av banen i de to siste kampene. I skrivende stund ligger bruntrøyene på 13. plass, à poeng med Haugesund og Stabæk på de to plassene bak.

Mjøndalen i tall

Flest kamper: Sosha Makani, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad, Martin Rønning Ovenstad, Ole Amund Sveen, Benjamin Stokke, Fredrik Brustad, Tonny Brochmann, Lars Olden Larsen og Joackim Solberg (5)
Flest kamper fra start: Sosha Makani, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad, Martin Rønning Ovenstad, Ole Amund Sveen og Benjamin Stokke (5)
Flest minutter: Sosha Makani, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen og Nikolas Walstad (450)
Toppscorer: Tonny Brochmann, Lars Olden Larsen, Markus Nakkim, Martin Rønning Ovenstad og Benjamin Stokke (1)
Flest assists: Martin Rønning Ovenstad, Benjamin Stokke, Tonny Brochmann og Sebastian Sebulonsen (1)
Flest gule kort: Markus Nakkim og Stian Aasmundsen (2)
Spillere benyttet: 20 spillere

Studiosending foran kampen

Gustav Valsvik, Lars-Jørgen Salvesen, Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund gjestet vår studiosending foran det 35. Ælv Classico. 

Gjestene i sendingen har alle vært med og kjenne på hva disse oppgjørene betyr. Gustav var helt avgjørende i den episke kampen i Mjøndalen i 2015 - da han var nest sist på 3-2-målet til Marcus Pedersen. Det er også det siste lokalderbyet han rakk å spille før ble solgt til utlandet. Nå er Valsvik tilbake i blått og klar for å lede gutta ut i krigen.

Lars-Jørgen Salvesen har scoret to mål på sine tre lokaloppgjør. I fjor ble han matchvinner på Marienlyst.

BP og Wibe satt begge på benken i det nevnte oppgjøret i 2015 og de vet bedre enn de fleste  hvor viktig denne kampen er for begge lags supportere.

Se hele programmet her.

Annonse fra Eliteserien: