Følger SIF i tykt og tynt

I sol og snø og regnevær, så vil Bjørn Langerud alltid værra der.

Annonse:

Bildetekst: Etter kampen mot Kristiansund i fjor slo Bjørn av en prat med Henrik Pedersen.

Strømsgodset handler om folk, om supportere i generasjoner, om historie og tradisjon, om stolthet og tilhørighet, om samhold og felleskap, om lidenskap og følelser, om kjærlighet - ekte kjærlighet. Folka er selve grunnmuren i SIF.

Folk som Bjørn Langerud. Som alltid er der. Uansett om klubben vinner serien eller rykker ned. Uansett om kontoen er tom eller full. Uansett om det er 800 eller 8000 på tribunen.

Bjørn Langerud fra Vikersund er med og har selvsagt kjøpt sin stein på Folkeveggen.

- Det er noe helt spesielt med Strømsgodset. Det begynte i 1972 og siden har jeg fulgt klubben i tykt og tynt, sier han.

48 år med ekte kjærlighet. 48 år med opplevelser. 48 år med kjøreturer fra Modum til Drammen og tilbake igjen. Det blir noen mil på veien, for å si det sånn.

353 kamper på rad

De første årene dro han sammen med faren sin og noen kompiser. Fedrene deres byttet på å kjøre og de gledet seg like mye hver gang til å se heltene i aksjon. Bjørn ramser opp - Steinar Pettersen, Tor Alsaker-Nøstdahl, Inge Thun, Thorodd Presberg og så videre.

Med årene har interessen bare økt i styrke. I 2007 og 2008 så han rubbel og bit, med unntak av en cupkamp i Stryn. De siste ti sesongene har Bjørn Langerud kun gått glipp av én eneste kamp live. Vulkanutbruddet på Island i april 2010 førte til at han aldri kom seg til Molde.

Men etter det har Bjørn sett alt. 353 obligatoriske A-lagskamper på rad! Serie, cup, e-cup. You name it. Bjørn har vært overalt.

353 på rad! For en mann!

- Jeg synes er sabla gøy, sier Bjørn beskjedent.

Han ønsker egentlig ikke noe oppmerksomhet rundt sin egen person. Han har sagt nei til flere avisintervjuer. Men når Strømsgodset ringer gjør han et unntak. Selvfølgelig. Alt for Godset.

- Det er blitt en livsstil og jeg er blitt kjent med så mange flotte mennesker. Det er et veldig godt miljø blant supporterne, sier Bjørn.

Summen av alt

Han er også blitt godt kjent med folk i klubben. Folk som Terje Lysthaug og Roy-Inge Valø. Trenere som Ronny Deila, Bjørn Petter Ingebretsen og Henrik Pedersen – trenere som har tatt seg tid til Bjørn og blitt kjent med ham.

- Det er mange hyggelige folk i Godset. En blir tatt så godt imot. Det gjør jo at en trives ekstra godt med klubben, sier supersupporter Bjørn Langerud.

I løpet av telefonsamtalen vi har med Bjørn ser han tilbake på mange gode minner og opplevelser. Turer til Europa, han nevner Romania, Albania, Tsjekkia.

Og ikke minst møtet med selveste Atletico Madrid i den spanske hovedstaden.

- Turen til Madrid i 2011 er et av de store høydepunktene, sier Bjørn.

Seriegullet i 2013. Cupmesterskapene – der 3-2 seieren mot Rosenborg skiller seg ut.

- Det er summen av alle opplevelsene, det er det jeg vil trekke frem. Det som gjør det ekstra spennende å følge klubben at det går litt i bølgedaler. En må ikke gi opp selv om det er noen tunge år. En kan ikke bare være der når det går bra. For mange supportere blir det å følge Godset en livsstil, sier han.

Et stort savn

I disse dager sitter Bjørn på hjemmekontor hjemme i Vikersund. Han merker et tomrom og et savn etter fotball.

- Jeg hadde jo bestilt mange av borteturene allerede. Jeg pleier å være tidlig ute med flyreisene. Nå savner jeg kampene veldig og håper vi snart kan komme i gang igjen.

Bjørn Langerud har jobbet i Sparebank 1 Modum i mange år. Sjefen hans er tidligere styreleder i Strømsgodset Fotball AS, Egil Meland. Det blir naturlig nok en del fotballprat på jobben også. SIF står sterkt på Modum.

Bjørn Langerud er alltid er en av de første som kjøper sesongkort på Marienlyst. Han var også rask på labben da vi lanserte Folkeveggen – en aksjon han har veldig sansen for.

- Dette synes jeg er et veldig godt forslag fra Godset. En ting er at det kommer inntekter til klubben, som jo er viktig. Men mange supportere synes det er ålreit å se at de har støttet klubben i en vanskelig tid. Det er gøy å se hvor mange som har vært med på aksjonen allerede, sier Bjørn Langerud.

Strømsgodset takker Bjørn for støtten og vi gleder oss til å se ham på kamp igjen.

#JegErMed

Bjørn Langerud

 

Annonse fra Eliteserien: