Hove: Føler meg i bra slag

Johan Hove (19) spilte sin første U21-landskamp fra start mot Hviterussland og fikk de siste 20 minuttene mot Nederland på Marienlyst. Nå ser han frem til sesonginnspurten med Godset.

Annonse:

Sogningen er blant de yngste spillerne i troppen til Leif Gunnar Smerud og det er tydelig at han er en de ønsker å satse på. I fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland i Zhodino spilte Johan samfulle 90 minutter på sentral midtbane.

Ikke nok med det. Han leverte også en god kamp.

- Det er midt i blinken for meg å få tillit fra start på U21. Det viser at en gjør noe rett, sier Strømsgodset-spilleren.

Det endte 1-1 mot hviterusserne i en kamp hvor det norske laget dominerte totalt. Men sjansesløseri medførte at de la igjen to viktige poeng.

En leksjon i fotball

Tirsdag kveld fikk de norske gutta det tøft mot sterke Nederland her på Marienlyst. Det endte med firemålstap og en leksjon i effektiv fotball.

- Nederland var gode altså. Seks av de som startet mot oss spilte nylig for AZ mot Manchester United i Europa League, sier Hove.

Norge fikk en gedigen sjanse allerede etter 1 minutt som Hugo Vetlesen brant. Derfra og ut dreide det meste seg om ballsikre og kvikke nederlendere. Johan kom inn og spilte de siste 20 minuttene på stillingen 0-3. Han klarte seg okay, men det var ikke så mye å få gjort på det tidspunktet av kampen.

Johan står nå med tre kamper for U21 og dermed har han representert Norge på alle nivåer fra G15 og opp. 19-åringen har spilt totalt 52 aldersbestemte landskamper. Og det stopper ikke med det.

- Jeg synes det har gått bra på denne samlingen, utenom den siste kampen. Jeg har fått spilt en del og hatt gode treninger, sier Johan.

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud bekrefter det samme. Han gir Johan en god attest etter denne samlingen.

- Johan leverte en fin samling og gjorde en viktig jobb mot Hviterussland. Han er en spiller som er blant de aller yngste på U21. Om han fortsetter å jobbe hardt med både styrker og svakheter skal mye til at han ikke blir en viktig spiller for vårt lag i fremtiden, sier Smerud til godset.no

I god form

Han er i det hele tatt i godt slag og nå er det Strømsgodset som gjelder. Johan er i fin utvikling, han lærer mye av Henrik og kommer stadig bedre inn i spillestilen. Han har utvilsomt kvaliteter som kommer til sin rett i dette systemet.

I derbyet mot MIF sist fikk Johan sin første kamp fra start på en god stund, etter flere positive innhopp. Den muligheten tok han godt vare på.

- Jeg føler meg i bra slag nå. Jeg har selvtillit og spiller mitt eget spill. Pila peker i riktig retning, sier Johan.

Nå gjelder det å holde trøkket oppe, vise seg frem på trening fremover og ta like godt vare på mulighetene i kamp.

- Da bør det være gode sjanser for spilletid, sier Johan.

Neste oppgave er hjemme mot Lillestrøm på søndag.

BB7U5469 Johan Hove
Vi ønsker å se mer av dette fra unge Hove utover høsten.

 

Annonse fra Eliteserien: