Flott ramme rundt Ælv Classico

Strømsgodset ønsker å takke GodsetUnionen for samarbeidet, støtten og stemningen de skapte i forbindelse med Ælv Classico.

Annonse:

I etterkant av fredagens lokaloppgjør på Consto Arena har våre supportere blitt kritisert for sin oppførsel som følge av oppslag i media. Vi mener dette gir et unyansert bilde av de faktiske hendelser.

Takket være gode forberedelser og samarbeid med ledelsen i GodsetUnionen, supporterkoordinator, politiet og arrangør MIF, ble det en flott ramme rundt Ælv Classico i Mjøndalen.

Vi har ikke fått rapport om noen graverende hendelser eller brudd på sikkerhet. Politiet har heller ikke noe å utsette på oppførselen til klubbens supportere. 

- Til denne kampen var det mye fokus på sikkerhet og det har vært veldig god kommunikasjon hele veien med begge supportergrupperinger. De avtalene vi gjorde på forhånd ble fulgt til punkt og prikke og det var under kontrollerte forhold. Det var ingen aggressivitet, kun fokus på å lage god stemning. Det totale inntrykket er at dette her gikk veldig bra, sier Morten Thun i politiet.

Han var selv på jobb i forbindelse med kampen. Både før, under og etter. GodsetUnionen tok toget tur-retur Mjøndalen og her var det god stemning blant fans i alle aldre. Flere av klubbens ansatte var med på turen og oppladningen og den gode atmosfæren ble dokumentert i våre mediekanaler.

Roser alle involverte

Strømsgodset bruker mye ressurser på å ha en tett og konstruktiv dialog med ledelsen i GodsetUnionen. Det er helt nødvendig for å være godt forberedt til kamper som vi opplevde på fredag, der det er så mye følelser i sving.

- Vi er opptatt av å legge til rette for våre supportere, slik at de kan skape best mulig stemning på stadion. Vi tror det bidrar til at flere har lyst til å se fotball live på Marienlyst. Det gir også bedre bilder for TV-selskapet som betaler betydelige beløp for produktet. For å få til dette mener vi dialog er viktig. Vi opplever at vi har en god kommunikasjon med GodsetUnionen, sier daglig leder i Strømsgodset Dag Lindseth Andersen.

Tilbakemeldingene han har fått etter Ælv Classico er at dette var godt gjennomført av alle involverte – forholdene tatt i betraktning.

- Det var en flott ramme rundt kampen og en herlig stemning underveis. Vi trenger slike oppgjør i norsk fotball. Da synes vi det er synd at det etterlates et unyansert inntrykk av at GodsetUnionen ikke har oppført seg. For det stemmer ikke. Vi ønsker heller å rose alle parter som bidro til at det aller meste gikk bra for seg, sier Lindseth Andersen.

Han påpeker også at de har hatt et utmerket samarbeid med MIF rundt arrangementet. Etter kampen har alle involverte vært skjønt enige om at dette gikk bra. Det bekrefter også sports- og administrasjonssjef i MIF, Kenneth Karlsen.

- Vi har ingenting å utsette på noe og er glad for samarbeidet vi har hatt med Godset og GodsetUnionen i forbindelse med kampen. Vi må ha respekt for at dette er en kamp med mye følelser og er godt fornøyd med at det gikk såpass bra, sier Karlsen.

Han understreker at de ikke kommer til å sende faktura til Strømsgodset for ødelagte seter.

GU om Ælv Classico

GU-leder Thor Arne Hanssen, tribunesjef Truls Waaktaar Schøne og supporterkoordinator Dag-Henning Borg har følgende uttalelse i sakens anledning:

Som nesten nærmeste naboer og med en rivaliserende historie som strekker seg langt tilbake i tid, er vi endelig på riktig spor. Forberedelser som ble gjort i forkant av kampen ble fulgt. Ikke bare fulgt, men det er nesten som vi kan bruke det som eksempel videre for hvordan vi kan forberede oss videre. Dialogen mellom oss i GodsetUnionen, politi, arrangør og supporterkoordinatorer fra begge lag, er så god den kan bli. Vi jobber for dette kontinuerlig, og det er veldig moro når det lykkes så bra som det gjorde forrige fredag. Ingen vold, ingen knallskudd, ingen klatring på tribunen, alle fulgte riktig anvisning til stadion. Dette skaper rammer for en stemning ikke bare de som deltok på kampen fikk kjenne på, men også de som så kampen på TV ble engasjert av. Det er slike rammer vi ønsker rundt kampene. Det er i denne retning vi ønsker å gå, vi skal spille hverandre gode på de gode opplevelsene vi skaper sammen. Dette skaper tilhørighet og engasjement. Engasjement også utenfor det som skjer på banen, vi lar tribunene få spille sin kamp. Det gjør den så til de grader og er med å lage minner ingen glemmer.

Annonse fra Eliteserien: