FKH vant på Marienlyst

Vi satt ikke våre sjanser – men det gjorde Haugesund og Ibrahima Wadji et kvarter før slutt. Dermed tok FKH sin første eliteserieseier på Marienlyst noensinne.

Det så lenge ut til at vi skulle holde tett bakover for tredje kamp på rad, men 13 minutter før slutt kom den avgjørende scoringen da Ibrahima Wadji stanget ballen i nettet.

Dermed røk nullen for Morten Sætra, som før den scoringen holdt nullen i imponerende 256 minutter fra debuten for A-laget, mot nettopp Haugesund i forrige uke.

Sjansefattig start

Vi kom godt i gang fra avspark, og kunne notere vår første målsjanse før det var spilt fem minutter. Christopher Lindquist mottok ballen fra Tokmac Nguen, og spilte gjennom Amahl Pellegrino på direkten. Hans avslutning ble imidlertid blokkert, og etter det måtte vi vente lenge på kampens neste sjanse.

Det nærmeste man kom før den lille sjansebonanzaen vi fikk rett før lagene gikk i garderoben var et skudd signert Tokmac Nguen fra 16 meter, som FKH-målvakt Helge Sandvik hadde full kontroll på.

Store sjanser før pause

Med fem minutter igjen til pause tok det imidlertid fyr. Først ble Ibrahima Wadji spilt fri i bakrom, og sendte ballen like over mål.

Så gikk vi rett i angrep, der Jonathan Parr slo lavt inn foran mål. Marcus Pedersen kom seg foran forsvaret, men traff ikke ordentlig, og klarte kun å forlenge ballen videre utenfor mål fra kort hold.

Og deretter smalt det igjen foran vårt mål, da Morten Sætra glapp en ball. Den havnet hos Wadji, men hans avslutning ble reddet av Sætra – med hodet.

Dermed sto det 0-0 til pause etter en omgang der vi var det beste laget, selv om det var nokså jevnspilt.

Vi var nære – men FKH tok ledelsen

Like etter pause kom så Eirik Ulland Andersen til avslutning, men ble hindret av en mesterlig redning fra Sandvik.

To minutter senere fikk Haugesund og Joakim Våge Nilsen en stor mulighet etter at de tok et kjapt frispark på vår halvdel, men Våge Nilsen satte ballen rett på Morten Sætra.

Etter halvspilt 2. omgang var det så Tokmac Nguen som var nær å gi oss ledelsen. Marcus Pedersen vant hodeduellen i boksen, og ballen havnet hos Tokmac, men avslutningen strøk feil side av stolpen.

Så kom den avgjørende scoringen. Haugesund satte i gang et godt angrep, der Alexander Stølås slo inn fra venstre. Ibrahima Wadji kom seg fri fra forsvaret, og headet inn 1-0 til de gulkledde gjestene.

Utligningen uteble

Like etter scoringen var vi nær utligning da Eirik Ulland Andersen prøvde seg på nytt. Denne gangen utenfor Sandviks rekkevidde, men like over tverrliggeren.

Vår siste mulighet til utligning kom et minutt før slutt, da Herman Stengel gjorde en god jobb og vant ballen på Haugesunds halvdel.

Ballen havnet igjen hos Ulland Andersen, men igjen sto målvakt Sandvik i veien.

Med det tok Haugesund sin første seier på Marienlyst noensinne i Eliteserien, og klatrer opp til en foreløpig 3. plass.

For vår del blir vi på 12. plass, et poeng foran Lillestrøm (møter Brann i morgen), to poeng foran Stabæk (1-1 mot Vålerenga i dag), og tre poeng foran Start (møter Sarpsborg 08 i morgen). Samtidig med betydelig bedre målforskjell enn samtlige lag rundt oss i nedryksstriden.

Strømsgodset - Haugesund 0-1 (0-0)