Festfotball i siste hjemmekamp

I årets siste hjemmekamp ga vi Marienlyst-publikummet det de så inderlig har fortjent gjennom hele sesongen – og slo Brann hele 6-0!

For en opplevelse vi fikk servert på Marienlyst i kveld. Etter en tung sesong fikk vi omsider gitt tilbake det supporterne våre har fortjent gjennom hele sesongen.

Vi ga oss ikke før det sto hele 6-0 på måltavla. Da hadde Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen (2), Duplexe Tchamba, Kristoffer Tokstad og Herman Stengel alle tegnet seg på scoringslista.

Vi skulle imidlertid få en nervepirrende start før vi kom så langt. Kampen vippet de første tjue minuttene, og begge lag hadde store målsjanser til å ta ledelsen.

Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen hadde begge muligheter for oss, men det var Branns Daouda Bamba som hadde de to største sjansene i åpningen. En av dem smalt i tverrliggeren.

Moses viste vei

Etter 21 minutter tok vi dog ledelsen – og derfra så vi oss aldri tilbake.

Herman Stengel spilte frem Moses Mawa, som dro av Bismar Acosta, og banket ballen i det nærmeste hjørnet. Godt utført av Oslo-gutten, som samtidig sendte Marienlyst til himmels – uten at de var i nærheten av å vite hva som skulle komme.

Like etter det første målet trodde så de aller fleste på tribunen at Mikkel Maigaard hadde doblet ledelsen på frispark, men ballen gikk i nettveggen på feil side av stolpen.

Elleville minutter før pause

Åtte minutter før pause kunne så samtlige slippe jubelen løs. Målscorer Moses spilte gjennom Lars-Jørgen Salvesen, og vår toppscorer chippet ballen over Håkon Opdal og i nettet.

To minutter senere ble to til tre. I etterkant av et hjørnespark banket Mikkel Maigaard til, hans forsøk ble blokkert – men deretter havnet ballen hos Duplexe Tchamba, og den avslutningen klarte ingen å stoppe. 3-0!

Og like før pause fikk vi satt enda en ball bak Opdal i Brann-målet. Kristoffer Tokstad fant Lars-Jørgen Salvesen foran mål, og spissen satte inn sitt andre for kvelden.

Et par minutter senere gikk gutta i garderoben – på stillingen 4-0 – og til velfortjent, stående applaus fra hele Marienlyst.

Vi brukte heller ikke lang tid etter pause på å øke ledelsen til fem, da vi tre minutter ut i den andre omgangen leverte en praktscoring.

Herman Stengel slo en god ball over til Moses Mawa på venstre. Han spilte ned til Mikkel Maigaard, som slo tilbake til Herman Stengel, og foran mål havnet ballen i beina på Kristoffer Tokstad, som satte inn vårt femte.

Stengel satte punktum

Halvveis i 2. omgang økte vi ledelsen ytterligere i det som til slutt skulle vise seg å fastsette sluttresultatet.

Herman Stengel mottok ballen fra Mikkel Maigaard, og øynet en målvakt på halvdistanse. Når samtidig hele Marienlyst ga klar beskjed om at det skulle skytes, da banket Herman til.

Og vakkert ble det. Ballen la seg perfekt ned i hjørnet, utenfor Opdals rekkevidde, og med det kunne vi fem-tallet på måltavla gjøres om til seks.

Seks.

Null.

Andre halvdel av den andre omgangen ble mer en transportetappe, men det gjorde ingenting.

Kveldens storseier gjør at vi befinner oss på 12. plass før siste serierunde. Sarpsborg 08 ligger foran oss, Lillestrøm og Tromsø bak oss – alle på 29 poeng. I tillegg ligger Mjøndalen og Ranheim under streken med 27.

Det blir med andre ord en ellevill siste serierunde også i år.

Der møter vi som kjent Kristiansund på bortebane.

Kampfakta
Strømsgodset - Brann 6-0 (4-0)

29. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5 352 tilskuere
Mål: 1-0 Moses Mawa (21.), 2-0 Lars-Jørgen Salvesen (37.), 3-0 Duplexe Tchamba (39.), 4-0 Lars-Jørgen Salvesen (43.), 5-0 Kristoffer Tokstad (48.), 6-0 Herman Stengel (66.)
Gult kort: Mustapha Fofana (SIF)
Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar