Mathias Fjeld Gulliksen (t.v.) og Tobias Fjeld Gulliksen (t.h.)

Feiret konfirmasjon med scoring

Tobias Gulliksen hadde lørdag sin konfirmasjon på Marienlyst – før han selv måtte løpe utpå matta for å spille G16-kamp. Der scoret han etter fire minutter på banen.

Lørdagens konfirmasjon på Marienlyst Arena var noe utenom det vanlige. Konfirmanten Tobias Gulliksen er en del av vårt G16-lag, mens storebror Mathias spiller for juniorlaget – og begge var i aksjon på Marienlyst underveis i konfirmasjonen.

Familien Gulliksen var først samlet til konfirmasjon i Champions Club, som er en del av våre VIP-lokaler på Marienlyst Arena i 3. etasje på stadion. På programmet til konfirmasjonen sto det altså to kamper, først G16-lagets kamp mot Odd klokken tre, deretter Team SIF sin kamp mot Bjørnevatn klokken seks.

For konfirmanten Tobias sin del så han starten av kampen fra konfirmasjonen, før han i løpet av 1. omgang skiftet antrekk fra dress til drakt – og ble byttet inn i pausen på stillingen 3-2 til Odd.

Og etter kun fire minutter på banen utlignet han til 3-3. Den 14 år gamle midtbanespilleren (fyller 15 i juli) skrudde ballen vakkert i hjørnet fra rundt 16 meter, og ga definitivt gjestene han hadde invitert i konfirmasjonen valuta for «inngangspengene».

– Jeg fikk en fin pasning, dro av en mann, og så var det bare å sette den i hjørnet, sa unggutten om sin egen scoring like etter kampslutt.

Og deretter var det bare å gå i dusjen, få på seg dressen igjen og komme seg tilbake til sin egen konfirmasjon.

Seier for storebror

Før det rakk han så vidt i det hele tatt å igjen hilse på storebror Mathias Gulliksen, som rett etter G16-kampen satte i gang forberedelsene til sin kamp mot Bjørnevatn i 3. divisjon.

På det laget har Mathias i år vært blant de mer toneangivende spillerne, og er etter seks serierunder den eneste som har spilt samtlige minutter for laget. Mot Bjørnevatn spilte han nye 90 minutter i det som endte med en 4-0-seier. Der gjorde han også en god figur fra sin sentrale midtbaneposisjon. Det til tross for at Bjørnevatn, uten hell, forsøkte å sette ham ut av kampen ved å mannsmarkere ham.

– Det var en morsom dag, som startet i kirka og ved å se på broren min bli konfirmert, etterfulgt av mange fine taler, og at jeg holdt en strålende tale selv. Litt tårevått blir det, men det må man regne med, sier Mathias med et godt glimt i øyet.

– Både det å se Tobias score, og å vinne selv var optimalt. Det kunne nesten ikke blitt bedre, fortsetter 17-åringen.

Det kan forøvrig også nevnes som en kuriositet at Mathias for tre år siden, da han selv spilte på vårt G16-lag, også hadde sin konfirmasjon i de samme lokalene på Marienlyst. Denne konfirmasjonen ble for ordens skyld gjennomført uten kamp som en del av programmet.

Vi gratulerer Tobias med gjennomført konfirmasjon – og gleder oss til å følge de to talentfulle brødrenes videre utvikling i Strømsgodset.