Fabian (15) signerte proffkontrakt

Fabian Holst-Larsen fra Konnerud har signert sin første profesjonelle kontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Det er alltid spesielt hyggelig når talentfulle lokale gutter tar steg og gjør seg fortjent til proffkontrakt. Det ligger mange timer med trening bak fremgangen og det betyr mye når man kommer et skritt nærmere drømmen om å spille Eliteserie-fotball ute på Marienlyst.

Det var utvilsomt en stolt Fabian Holst-Larsen som fredag undertegnet sin aller første profesjonelle avtale med Strømsgodset – i første omgang ut 2021. Og en like stolt pappa Marius som var med på Marienlyst.

- Det er ekstremt stort for meg å skrive kontrakt. Dette har jeg jobbet for hele livet og Strømsgodset er klubben jeg alltid har fulgt. Det har alltid vært målet mitt å komme opp på A-laget og spille med de store gutta, sier Fabian, som fyller 16 år 30 desember.

- Jeg har jobbet hardt over lengre tid og jeg føler jeg er klar til å ta det neste steget opp på A-laget, sier lysluggen.

Offensiv og uredd

Det gjør også Henrik Pedersen og hans team. Vår danske hovedtrener liker godt det han har sett fra 15-åringen som har hospitert opp på A-trening de siste to ukene. Her har han tatt nivået raskt.

- I Fabian har vi en spennende backtype med et stort potensial. Han har god fysikk, han er kvikk og offensiv, en uredd type som har gjort et godt inntrykk på oss. Nå ligger alt til rette for at han skal fortsette den positive utviklingen her i klubben, sier sportssjef Jostein Flo.

Fabian har en god hverdag på rekrutt med Hans Erik Ødegaard som hovedtrener. Han skal fortsette å trene der, samtidig som det blir videre hospitering opp mot A-laget.

 - Jeg hært mye av Hans Erik og rekruttlaget har pushet meg til å bli bedre. Jeg har utviklet meg veldig mye under Hans Erik som trener og Harald som utviklingsansvarlig, sier Fabian.

Fokus på utvikling

Han er den andre spilleren fra Konnerud på kort tid som får muligheten på A-lagstreninger. Tobias Fjeld Gulliksen (17) har sågar tatt steget fra hospitering for ett år siden til å debutere fra start i Eliteserien. Det gir god inspirasjon for Fabian.

- Målet mitt nå er å trene bra med A-laget og komme inn i gruppa der. Jeg skal ta nivået og bli en bedre fotballspiller for hver dag som går, sier høyrebacken.

- Det er veldig lærerikt å trene med A-laget. Det er høyere nivå enn jeg er vant til, men jeg strekker meg etter det og blir en bedre spiller av det. Jeg vil vise treneren at jeg er god nok til å være mer her, fortsetter han.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

- Jeg er en rask og moderne høyreback, jeg er med mye fremover og har en bra innleggsfot. Jeg er duellsterk en mot en defensivt og har god fysikk.

En henrykt utviklingsleder

Utviklingsleder Harald Johannessen er veldig fornøyd med at nok en lokal unggutt gjør seg fortjent til proffkontrakt med Strømsgodset. Han gleder seg til å følge Fabians videre ferd opp mot A-laget.

Her er Haralds vurdering av lysluggen fra høylandet:

 - Fabian har over tid vist at gutten er riktig vond å møte i duellspillet, spesielt en mot en situasjoner defensivt. Fabian elsker å stå i duellene, hvor han opptrer tøft og med sin vinnerskalle kommer han ofte seirende ut av dem, enten det er i lufta eller langs bakken. I en defensiv omstilling jobber Fabian med å være enda mer i forkant av situasjonene enn det han er i dag, sammen med å alltid komme på løp offensivt hver gang muligheten byr seg. Gutten har god fotballfysikk både i form av styrke, hurtighet, spenst og utholdenhet.

Strømsgodset gratulerer Fabian Holst-Larsen med sin første proffkontrakt og en viktig milepæl på veien mot å bli Eliteserie-spiller.

Annonse fra Eliteserien: