Sikret ett poeng i Bergen

Vi tok med oss ett poeng hjem til Drammen etter en heroisk innsats mot Brann. Amahl Pellegrino satte inn vår scoring etter en glimrende kontring.

Annonse:

Det var en godt gjennom 1. omgang på Brann stadion, der Strømsgodset var tette bakover og plaget hjemmelaget med noen effektive kontringer. En av disse ga ledermålet etter 39 minutter. Hove vant ballen på midten, spilte videre til Tokstad, som igjen fant Mos på fart frem. Han hadde øyer i nakken og satte opp Pelle i bakrom. Hedensrud-gutten misset litt på førstetouchen, men hentet seg inn og trillet ballen behersket i hjørnet. En aldeles utsøkt kontring!

En virksom Mos var nære ved å gi Godset etter 27 minutter, men en flott redning av Brann-keeper Holmen Jensen hindret spissens andre for sesongen. Også her var unge Johan Hove involvert. Brann skapte ikke all verden, men burde tatt ledelsen etter ni minutter. Etter en langpasning falt ballen ned for Fredrik Haugen, men han blåste ballen over mål fra kort hold.

Se høydepunktene fra kampen her:


Hektisk 2. omgang

Godset gikk til kampen med en noe overraskende taktisk variant, der Yacouba Sylla falt ned som en tredje stopper når Brann hadde ballen. På offensiven skjøv han frem som defensiv midtbane. Dette grepet slo heldig ut i 1. omgang og Brann slet med å finne rom. Sylla var også god i duellspillet sammen med bakre firer.

De siste 45 minuttene på Brann stadion ble langt mer hektisk for vår del. Vertene gikk ut med høyere tempo og mer bevegelse, og satte et voldsomt trykk på oss umiddelbart. Acosta satte Viljar Myhra på den første prøven etter 51 minutter og vår sisteskanse måtte ut i full strekk på langskuddet.

To minutter senere kunne han lite gjøre da Petter Strand løp gjennom og vippet ballen over Myhra. Veton Berisha kom fra offsideposisjon og det fintet nok ut våre gutter bak. Det ble kluss i vekslingen, men målet ble korrekt godkjent etter en liten diskusjon mellom dommer og linjemann. Vi var heldig som ikke fikk straffe i mot da Yacouba Sylla handset inne i feltet da han skulle ta ned ballen på kassa.

Enorm sjanse på overtid

Etter 70 minutter kom Marcus Pedersen inn på topp og da fikk vi satt en enda bedre press på topp, noe igjen førte til at vi fikk bedre kontroll bak. Nesten hele 2 omgang ble en forsvarskamp og vi ga bort ballen altfor enkelt. Det medførte at vi knapt fikk pusterom bak der, men gutta gjorde en heroisk innsats. De kjempet for hverandre og ramlet ikke ut av strukturen. Yacouba Sylla, Jakob Glesnes og Lars Sætra vant nesten alt i lufta da Brann pumpet på med innlegg og baller i boks. Og da de glapp en sjelden gang var Viljar Myhra parat. Blant annet reddet han glimrende fra Veton Berisha.

Seks minutter på overtid kunne vi faktisk stjålet alle poengene. Vi fikk en enorm dobbeltsjanse, da Herman Stengel først løsnet et skudd som ble blokkert foran mål, før debutant Nico Mickelson satte returen over. Spesielt den siste var enorm!

Men alt i alt et viktig poeng i en slitekamp på Brann stadion. Dermed er vi ubeseiret etter to serierunde.

Nå gleder vi oss til Ælv Classico på fredag!

Billetter kjøpes her.

Annonse fra Eliteserien: