Ett poeng hjem til Drammen

Gutta kriget med seg ett poeng hjem fra Lerkendal. Det endte målløst mot Rosenborg. Les kampreferatet og se høydepunktene her.

Annonse:

Det viktigste fokuset fra start var å være kompakte og disiplinerte i forsvarsspillet og nekte Rosenborg rom. Det lykkes vi bra med. Trønderne kom riktignok til en skummel sjanse allerede etter noen få minutter, men Viljar Myhra reddet skuddet fra Mike Jensen og Lars Vilsvik og Jakob Glesnes sørget i fellesskap for at David Akintola ikke klarte å omsette returen.

Rosenborg var det førende laget på Lerkendal, men etter hvert klarte vi også å bruke ballen mer fornuftig. Vi spilte oss ut bakfra, holdt på den i perioder og kom også med viktige spillvendinger. Et par av disse burde vi fått litt mer ut av, da vi fylte opp godt med spillere i boksen, men innleggene ble litt upresise. Like fullt lovende takter i måten vi spilte oss frem i RBK sin boks.

Vertenes største sjanse i 1 omgang kom etter 34 minutter, da Akintola passerte Vilsvik på venstresiden og slo inn til Pål André Helland. Han avsluttet over med venstrefoten fra kort hold.

Vilsvik og Tokstad løp mye opp og ned høyresiden.
Vilsvik og Tokstad løp mye opp og ned høyresiden.

Kunne fort vunnet

Etter pause fortsatte kampen i samme spor, der et noe omstendelig Rosenborg jaget mål, mens vi forsvarte oss kompakt og solid. Vi kom på flere skumle kontringer. Mos hadde et skudd som ble blokkert og Tokstad hadde en avslutning som André Hansen reddet glimrende med beinet. Den var på vei rett i nettet! Det samme må sies om kampens største sjanse. Lars Sætra møtte en corner fra Vilsvik med pannebrasken, men Hansen fikk av en eller annen grunn opp armene. Verdensklasse fra RBK sin dyktige sisteskanse!

Rosenborg kom også til sine sjanser i 2 omgang. Samuel Adegbenro og Gustav Valsvik testet begge Viljar Myhra, men vår unge keeper var strålende opplagt og tok seg av det som kom i hans retning. Betryggende og godt keeperspill fra Siljan-gutten på Lerkendal.

Med litt større presisjon i siste tredjedel kunne og burde vi straffet RBK enda hardere, men vi får ikke alt på en gang – i alle fall ikke ennå. Dette var totalt sett en disiplinert og godt gjennomført bortekamp, der den kollektive innsatsen og lojaliteten til kampplanen gledet aller mest. Gutta tilbakela mange meter, de løp sokkene av seg, jobbet for hverandre og for klubben – det var gledelig å se.

BP og hans team la en god kampplan.
BP og hans team la en god kampplan.

Sylla sterk

I likhet med kampen i Bergen, vant trioen Yacouba Sylla, Jakob Glesnes og Lars Sætra mange dueller i egen boks. Vi hyller også løpskraften til både sidebackene og kantene, samt indreløperne som hele tiden tettet rom i midtbaneleddet.

Sylla fikk mye skryt etter kampen og det er liten tvil om at franskmannen har gitt laget en ekstra dimensjon og fysisk tilstedeværelse i midtbaneleddet. Han er ikke bare flink til å vinne dueller, men også holde på ballen, holde motspillerne unna og skape ro i laget - rent bortsett fra de gangene han tøyet strikken litt for langt. 

Avslutningsvis takker vi de tilreisende fra GodsetUnionen for fantastisk støtte gjennom hele kampen. Det betyr usedvanlig mye for oss.

Her er høydepunktene fra Lerkendal:


Neste oppgave nå er Kristiansund på Marienlyst førstkommende søndag. Billetter til den kampen kjøpes her.

Kampfakta
Rosenborg-Strømsgodset 0-0

Lerkendal stadion:
Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden
Gule kort: Mos Abdellaoue, SIF, Pål André Helland, RBK
SIFs lag: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Jonathan Parr – Kristoffer Tokstad, Johan Hove (Henning Hauger fra 73 min), Yacouba Sylla, Herman Stengel, Amahl Pellegrino (Nico Mickelson fra 90 min) – Mos Abdellaoue

Annonse fra Eliteserien: