Ett poeng hjem fra Haugesund

Lars-Jørgen Salvesen sendte Godset i ledelsen to ganger mot FK Haugesund, men vertene kom tilbake og sikret uavgjort.

Annonse:


Vi leverte en god 1. omgang i Haugesund og tok føringen allerede etter sju minutter. Herman Stengel fant Lars-Jørgen Salvesen i bakrom og han formelig plantet ballen i krysset med høyrefoten. En utsøkt scoring!

FKH kom til et par sjanser etter dette, men måtte ha straffe for å kvittere ledermålet. Prosper Mendy felte Martin Samuelsen og dommer Trygve Kjensli valgte å peke på straffemerket. Fra 11 meter gjorde Niklas Sandberg ingen feil. Dermed var lagene like langt.

Vi løfttet igjen spillet høyere i banen og bare fem minutter senere var Godset foran. En virksom Moses Mawa fant Salvesen i boksen med et innlegg og lysluggen headet inn sitt femte mål i Godset-drakta. Vi dominerte ut omgangen og hadde flere muligheter til å øke ledelsen ytterligere ved Moses Mawa og Mikkel Maigaard. Det var god struktur i laget, vi flyttet beina raskt og hadde høy intensitet med og uten ball.

Haugesund_v_Strømsgodset_AHB06
Godset jubler for scoring i Haugesund.

Det var synd at vi ikke klarte å straffe FKH i denne gode perioden i 1. omgang, for vi klarte aldri å opprettholde den samme kvaliteten etter sidebytte. Vi forsvarte oss riktig nok godt, med noen unntak. Et av disse unntaktene førte til at Christian Grindheim enkelt fikk heade inn et overlegg. Vertene hadde også en sjanse ut av intet ved Martin Samuelsen, men den avverget Martin Hansen. Ut over dette skapte FKH fint lite.

Vi var heller ikke like distinkte de siste 45 minuttene og kom kun til en reell mulighet. Den var til gjengjeld gedigen - og burde sikret alle tre poengene tre minutter på overtid. Innbytter Lars Sætra fikk ballen på bakre stolpe, men han traff ikke ordentlig på avslutningen. 

Totalt sett leverer Strømsgodset et god bortekamp på en vanskelig bane, men heller ikke denne gangen klarte vi å vippe marginene riktig vei. Uansett er prestasjonen en ny bekreftelse på at vi har nivået inne og vi er sterke i trua foran de siste fire kampene.

Moses Mawa må dessverre stå over mot Rosenborg i neste hjemmekamp etter å ha fått et billig gult kort i Haugesund.

Asset 1 Asset 2
35
Hansen


26
Vilsvik
5
Glesnes
4
Tchamba
22
Mendy


20
Maigaard
7
Stengel
42
Ipalibo


11
Tokstad
Substituted out 81'
88
Salvesen
Goal 7'
Goal 32'
10
Mawa
Substituted out 90'
Innbyttere
1
Myhra
3
Parr
39
Sætra
Substituted in 90'
6
Hauger
18
Ovenstad
56
Fofana
77
Keita
Substituted in 81'
Innbyttere
  • 1
    Myhra
  • 3
    Parr
  • 39
    Sætra
    Substituted in 90'
  • 6
    Hauger
  • 18
    Ovenstad
  • 56
    Fofana
  • 77
    Keita
    Substituted in 81'

Annonse fra Eliteserien: