- Et velfungerende kollektiv

Ingen keepere i Eliteserien har holdt nullen flere ganger enn Viljar Myhra så langt denne sesongen. Etter to strake smultringer hjemme på Marienlyst tok vi en prat med målvakten foran søndagens hjemmekamp mot HamKam.

Annonse:

Kjøp billett til søndagens kamp mot HamKam her.

Viljar, som i går fylte 26 år, fikk overlevert seks solide donuts av GodsetUnionen i etterkant av torsdagens økt. Dette selvfølgelig i sammenheng med at han i forrige hjemmekamp mot Odd holdt nullen, også kjent som smultring, for sjette gang denne sesongen.

Det gjør at han i skrivende stund topper denne lista i Eliteserien. Molde-keeper Jacob Karlstrøm og Viking-keeper Patrik Gunnarsson har like mange rene bur, men med henholdsvis én og to kamper mer spilt.

Til tross for at det er hans navn som topper lista peker imidlertid 26-åringen fra Siljan heller på det kollektive forsvarsspillet enn seg selv når temaet kommer opp.

- Jeg synes vi er et velfungerende kollektiv nå. Vi er solide bak der, og egentlig solide gjennom hele laget. Sesongen sett under ett synes jeg har vært veldig bra, med unntak av to kamper som ødelegger litt for totalen på antall innslupne mål.

Se intervjuet med Viljar Myhra om clean sheet-statistikken, søndagens kamp mot HamKam og selvfølgelig bursdagsgaven fra GodsetUnionen her.

Annonse fra Eliteserien: