Et levd liv på tribunen

Levemannen, tribunelegenden og Drammens-patrioten Knut Harald Olsen er gjest i ukens podcast.

På slutten av 1980-tallet var Knut med på å stifte Fugleberget – forløperen til GodsetUnionen. Sammen med 30-40 dedikerte kamerater var de forut sin tid og innførte en anglofil tribunekultur på Marienlyst stadion. Knut & co staket ut kursen og har hatt en helt avgjørende påvirkning på supportermiljøet i Drammen.

30 år etter er det fremdeles spor av denne arven i GodsetUnionen – selv om mye selvsagt har forandret seg.

Annonse:
Knut Harald Olsen har reist land og strand rundt på borteturer, han har lagt opp ferier etter terminlisten, han har opplevd smerte og eufori, nedrykk og triumfer og aller viktigst: Han har aldri sviktet sitt kjære Strømsgodset!

Knut har et levd liv på tribunen. Han sto der sammen med 800 andre i 2004. Og han sto der da Godset vant seriegull i 2013.

I denne podcasten blir det naturligvis fokus på den spede start. Og inspirasjonen og lidenskapen. Om den gangen Åskollen-mannen reiste mutters alene til Narvik for å se Godset slå Mjølner – for deretter å sitte på med spillerbussen på vei hjem. Om tribunehumor og kameratskap – som varer livet ut. Historiene er mange.

Det blir snakk om fanzinen Blåmandag, der Knut var en ivrig skribent, sammen med karer som Thomas Melby og Espen Sandli. Vi får høre om fascinasjonen for Storbritannia, puber, tepper og tweed. Og peis da. Vi må ikke glemme peis. Eller da han og noen kompiser ble pauseunderholdning i Stockport på Bank Holiday.

Det er mye å ta av når det gjelder Knut Harald Olsen. En velkledd flottenfeier, hvis garderobe etter sigende er mer verdt enn leiligheten. Knut elsker Drammen, men misliker Elvefestivalen. Han foretrekker en lun søndag med guttene på Kings Arms. Knut er en bypatriot i ordets rette forstand, selv om han synes Drammen er blitt litt for ryddig. En ekte Godset-mann – uten markeringsbehov i sosiale medier etter en kamp. 

Knut skriver ikke lenger i fanziner. Han skriver heller postkort. Mer om det i podcasten. Hør den i iTunes, SoundCloud og nå også Spotify.

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 28.08.2018, oppdatert: 03.09.2020
Skrevet av: Godset Media