Ernest (22) klar for SIF

Ernest Boahene blir SIF-spiller. Ghaneseren har signert en avtale på to og et halvt år.

Annonse:

Ernest har trent med oss de siste fire ukene, og har nå satt penn til papir på en to og et halvt år lang avtale med klubben. Han ble presentert for supporterne på kveldens Blåkveld på Marienlyst - iført den splitter nye drakta og draktnummer 18.

Ernest er primært høyreback, men kan bekle samme rolle på motsatt side, og har også figurert som midtstopper og midtbanespiller i treningskampene så langt i år.

22-åringen kommer vederlagsfritt etter at hans siste avtale med den franske toppserieklubben FC Metz utløp i fjor sommer. Han har tidligere også spilt for Paris FC i Ligge 2. Fotballutdannelsen fikk han i Right To Dream-akademiet i hjemlandet Ghana. Spilleren kom på vår radar gjennom samarbeid med tidligere SIF-kaptein Adam Larsen Kwarasey, som har anbefalt Strømsgodset som Ernest sitt neste karrieresteg.

Akademiet han kommer fra er forøvrig samme som har oppfostret tidligere SIF-spillere som Mohammed Abu, Nana Boateng og Razak Nuhu, samt Rennes-spiller Kamaldeen Sulemana.

- Jeg er veldig glad for å være her, og gleder meg til å møte supporterne og alle i og rundt klubben, sa Ernest like etter å ha skrevet under avtalen som gjør han til Godset-spiller.

Til supporterne som ikke har sett han i aksjon ennå, sier Ernest følgende:

- De får en spiller med hjertet utenpå drakta som kjemper for klubben hver gang han er på banen. Jeg kan garantere at jeg alltid kommer til å gi alt for laget.

Se hele det første intervjuet med Ernest Boahene som SIF-spiller her.

Leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo er godt fornøyd med å ha landet avtalen med 22-åringen. Han gjorde tidlig et godt inntrykk, men vi har gitt det god tid, og blitt ordentlig kjent med Ernest både som fotballspiller, men ikke minst som menneske.

- Med Ernest på plass, og de forlengelsene vi har gjort tidligere med Niklas Gunnarsson og Morten Sætra, føler vi at vi har en slagkraftig og konkurransedyktig tropp. Vi har beholdt stammen fra i fjor, i tillegg til å ha fått Lars-Jørgen Salvesen tilbake fra skade, og med Ernest får vi en allsidig spiller som både gir konkurranse og bredde i flere posisjoner, sier Flo om vår nyeste signering.

Samtidig som vi har blitt kjent med Ernest over de siste ukene, har vi også gitt han muligheten til å bli like kjent med oss som klubb. Han beskriver selv den første tiden i klubben som fantastisk, og føler seg svært godt tatt imot.

De aller første som fikk se Ernest Boahene i den splitter nye SIF-drakta var deltakerne på kveldens Blåkveld på Marienlyst. Se hvordan vår nyeste signering ble presentert her.

Vi ønsker Ernest Boahene varmt velkommen til Strømsgodset! 

Annonse fra Eliteserien: