En milepæl for Hove

Johan Hove (20) satte inn sin tiende scoring mot Aalesund sist og nådde samtidig sitt personlig mål for sesongen. Men midtbanetalentet er ikke ferdig riktig ennå og har en sterk motivasjon for å avslutte 2020 best mulig.

Annonse:

To kamper gjenstår av det som har vært en annerledes, intens og langvarig sesong. Strømsgodset trenger én seier til for å være helt sikret fornyet kontrakt i Eliteserien og den tar vi aller helst mot Odds Ballklubb på lørdag klokken 18.00.

- Jeg tror det blir en åpen kamp og det kan passe oss bra. Vi er komfortable med å spille på bortebane. Den sesongen her har vel vært en av de bedre på bortebane så lenge jeg har vært i klubben, sier U21-landslagsspilleren.

2020-sesongen har i alle fall vært den beste Johan Hove har spilt. 20-åringen fra Sogndal har virkelig lagt en alen til sin vekst og prestert stabilt godt hele veien. Han scoret sesongens første mål i hjemmekampen mot nettopp Odd og har siden satt inn ytterligere ni scoringer. 10 fulltreffere gjør ham til toppscorer i Strømsgodset og en av de mestscorende midtbanespillerne i Eliteserien.

Slikt blir naturligvis lagt merke til.

Forrige gang en midtbanespiller passerte et tosifret antall scoringer var tilbake i sølvsesongen 2015, da Iver Fossum endte på 11 i ligaen før han ble solgt til Bundesliga-klubben Hannover 96. Bassel Jradi satte for øvrig inn 10 kasser i Eliteserien i 2017 i sin rolle rett bak frontspissen.

- Det var en lettelse å få den tiende scoringen mot Aalesund. Det har vært et mål for meg en stund å komme opp på tosfiret antall mål og det er deilig å klare det. Men jeg er ikke ferdig riktig ennå, sier Johan med et smil.

Med kamper mot Odd og Stabæk er det muligheter for flere mål og flere poeng til Strømsgodset. Johan innrømmer at det var utrolig forløsende å vinne 4-1 borte mot Aalesund sist. Det gjorde noe med gruppa, selv om han har opplevd at de har klart å holde hodet hevet selv i den vanskelige perioden med 13 kamper uten seier.

- Det var godt å kjenne på vinnerfølelsen igjen og det tar vi med oss inn i de neste kampene. Det var en forløsende seier mot Aalesund. Jeg synes fortsatt det er mentalt overskudd i spillergruppa, selv om vi selvsagt merker at en lang sesong nærmer seg slutten. Det er positivt det jeg ser fra lagkameratene, sier Hove, som i september forlenget kontrakten med til sommeren 2023.

- Hvordan føles kroppen nå på tampen av sesongen?

- Den føles fin. Det er jo litt rusk her og der, men jeg har ikke noe å klage på. Nå gjelder det bare å bite tennene sammen og fullføre sesongen best mulig, sier Strømsgodsets unge toppscorer.

Annonse fra Eliteserien: