Enighet om Johan Hove

Strømsgodset er enige med Sogndal om en overgang for midtbanetalentet Johan Hove (17).

Annonse:

Tirsdag reiser unggutten til Drammen for å gjennomføre medisinsk test og signere avtalen som gjør ham til Strømsgodset-spiller ut 2021-sesongen.

Johan trente med oss tre dager i forrige uke, og gjorde et svært godt inntrykk – både som spiller og type. 17-åringen anses som en av landets beste midtbanespillere i sitt alderskull. Johan står bokført med 38 aldersbestemte landskamper fra G15 til G18.

Han debuterte for Sogndal i Eliteserien som 15-åring – og han er sågar den aller første som er født på 2000-tallet som har spilt i den øverste serien.

Johan Hove har rukket å få med seg 29 A-kamper for Sogndal.

- Johan har gått gradene i Sogndal hele veien. Jeg synes det er på sin plass å skryte av Sogndal og deres måte å drive spillerutvikling. Det har også vært en veldig god prosess med ledelsen for å få til denne overgangen. Nå skal vi hjelpe Johan til å ta det neste steget og vi er trygge på at han vil passe veldig godt inn her hos oss, sier sportssjef Jostein Flo.

Johan Hove flytter til Drammen så fort som mulig og kommer i første omgang til å bo i talenthuset som klubben disponerer i sentrum. 17-åringen vil fullføre videregående skole på Drammen toppidrett.

- Johan har kvaliteter som passer godt inn i vår spillestil. Han er arbeidssom, gjør det enkelt med ball og har god fotballforståelse. En fin gutt som er voksen for alderen. Jeg har sett Johan i flere kamper på aldersbestemte landslag og det er liten tvil om at han har et stort potensial. Vi er veldig glad for å få ham på plass, sier hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Annonse fra Eliteserien: