Enige om overgang for Glesnes

Strømsgodset har kommet til enighet med MLS-klubben Philadelphia Union om rammene for et salg av kaptein Jakob Glesnes (25).

Annonse:

Sent mandag kveld ble det klart at Strømsgodset aksepterte Philadelphia Union sitt siste bud på Jakob. Klubbene er enige om rammene for en overgang. Midtstopperen reiser nå til USA for å forhandle om sine personlige betingelser og gjennomføre medisinsk sjekk. Han tok farvel med spillere og trenere på Marienlyst tirsdag morgen før avreise til Tyrkia.

Dersom det går i orden blir han presentert som ny Philadelphia Union-spiller i løpet av kort tid.

– Forhandlingene har pågått i lengre tid og mandag kveld ble vi enige om rammene for en avtale vi er fornøyde med. Vi unner Jakob denne muligheten og føler at han på mange måter er klar for å ta det neste steget. Vi ønsker ham lykke til videre på veien, sier sportssjef Jostein Flo.

Jakob Glesnes kom til Strømsgodset fra Sarpsborg 08 sommeren 2016. Et halvt år senere ble han utnevnt til kaptein i en alder av 22 år – som en av de yngste anførerne i klubbens historie. I fjor forlenget han kontrakten ut 2020-sesongen.

– Jakob har utviklet seg mye i løpet av tiden i SIF, både som fotballspiller, menneske og leder. På sitt beste har han vært en strålende midtstopper for klubben. Han har vært lojal og gitt alt for Strømsgodset, fortsetter Flo.

I 2018 ble han kåret til Årets SIF-gutt. I 2017 fikk han utmerkelsen Årets fotballforbilde i norsk fotball.

Jakob Glesnes har spilt 113 kamper for Strømsgodset og scoret tre mål.

Annonse fra Eliteserien: