Enersen matchvinner mot Sandefjord

Ole Enersen (18) ble matchvinner mot gamletreneren da Strømsgodset slo Sandefjord 1-0 i dagens treningskamp på Marienlyst.

Annonse:

Etter 3-2-tap for LSK i første treningskamp etter gjenåpningen smakte det godt med en seier i dag. Vi leverte også strukturelt en bedre fotballkamp enn sist, og til tross for at det åpnet seg den siste halvtimen, der begge lag hadde muligheter til å score både én, to og tre ganger, kan vi si oss godt fornøyd med dagens prestasjon.

Samtidig er seier og rent bur noe man alltid kan ta med seg videre.

Hør hvordan Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen oppsummerte kampen her.


Kampens avgjørende, og eneste, scoring kom like før pause. 18-åringen Ole Enersen, som fikk tillit fra start på midtbanen i dag, ble spilt gjennom av Moses Mawa, og alene med keeper sendte han ballen i en flott bue over målvakten og i mål.

- Moses kom rettvendt, også så jeg at det var en del rom bak forsvaret. Da startet jeg der, og så at keeperen var litt på halvdistanse, så da lobbet jeg den over, sier Åssiden-gutten om sin egen scoring.

På veien mot mål pådro han seg samtidig en liten strekk, noe som gjorde at han måtte forlate banen. Etter kampen ser skaden mindre alvorlig ut enn fryktet, og forhåpentligvis tar det bare en uke eller to før den løpssterke midtbanespilleren er tilbake for fullt.

Etter en noe sjansefattig 1. omgang, der lagene utenom scoringen hadde én stor målsjanse hver, åpnet det seg mer etter pause. Mens vi satte to baller i nettmaskene som ble annullert, ved Moses Mawa og Riel Nguen, fikk de rødkledde gjestene etter hvert en del muligheter uten å klare nettopp det.

De gangene de kom til avslutninger var presisjonen stort sett ganske midt på treet, og Morten Sætra, som erstattet Viljar Myhra i pausen, sto solid i mot og tok i mot det som kom.

Dermed ble Ole Enersen matchvinner med sin andre scoring på to kamper – mot treneren han hadde sin treningshverdag under på vårt rekruttlag i fjor, Hans Erik Ødegaard.

Som en oppdatering på skadesituasjonen kan vi forøvrig melde om at Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Nico Mickelson og Johan Hove etter planen trener for fullt i løpet av uka. Mikkel Maigaard sliter med lysken og er for tiden hos en spesialist i Danmark.

De som forlot banen i dag med kjenninger/småskader er alle forventet å være tilbake i full trening om få dager, med unntak av Enersen, som det rent umiddelbart ser ut som trenger en uke eller to før han er tilbake for fullt.

Kampfakta
Strømsgodset - Sandefjord 1-0 (1-0)

Treningskamp, Marienlyst stadion
Mål: 1-0 Ole Enersen (37.)
Dommer: Harald Sletner, Rustad IL
Vårt lag: Viljar Myhra (Morten Sætra fra 45.) - Lars Vilsvik (Fabian Holst-Larsen fra 63.), Sondre Fosnæss Hanssen, Ari Leifsson (Sebastian Pop fra 63.), Prosper Mendy (Andreas Nyhagen fra 45.) - Ole Enersen (Tobias Gulliksen fra 40.), Herman Stengel (Ipalibo Jack fra 45.), Kreshnik Krasniqi (Riel Nguen fra 76.) - Kristoffer Tokstad (Fred Friday fra 45.), Moses Mawa (Valdimar Ingimundarson fra 63.), Halldor Stenevik (Aleksander Stenseth fra 63.)

Annonse fra Eliteserien: