- En spennende ung spiller

Torsdag trente Valdimar Thór Ingimundarson for første gang med nye lagkamerater i Strømsgodset. Hør hva hovedtrener Henrik Pedersen har å si om nykommeren fra Island.

Annonse:

21-åringen hadde en hektisk onsdag på Marienlyst, med legesjekk, signering av kontrakt, utdeling av utstyr, presentasjon i media og møte med spillere, trenere og administrasjon i Strømsgodset.

Etter en god natts søvn på hotellet var Valdimar klar for sin første treningsøkt som SIF-spiller. Trener Henrik Pedersen er henrykt over at den islandske U21-landslagsspilleren er på plass og klar for å bidra i blått ut over høsten.

- Jeg synes det er en spennende ung spiller. Det er litt som med de andre vi har hentet. En ung spiller med et spennende potensial. Han har super tempo, han er god med ballen, han er målfarlig og han har en fantastisk mentalitet. Så er det selvsagt en masse ting han også som skal lære, sier Henrik.

- Han er en Henrik Pedersen-spiller?

- Ja, med basistingene synes jeg bestemt det. Med det fremoverrettede spillet, med tempoet i ham, det defensive skal han selvfølgelig utvikle en hel del på, men han har et supert fundament til å spille vår type fotball.

Samtidig skal Valdimar får tid til å tilvennne seg nye omgivelser, nytt treningsregime og en ny spillestil.

- Den treningsmengden vi legger for dagen er ikke noe han har møtt på Island. Det tempoet som er i Eliteserien er ikke noe han har møtt på Island. Omfanget av treninger og kamper er heller ikke noe han har møtt på Island. Det er mange nye ting han skal venne seg til og derfor blir det en balanse i å kjøre ham inn og kjøre på og ikke gjøre altfor mye på en gang, sier Henrik.

Han like godt det han så av 21-åringen på første trening.

- Man kan se at han har noen aksjoner i dag som er på riktig høyt nivå. Vi kan godt se hvorfor han er hentet hit, men vi ser også at det er en del ting han skal lære, sier HP.

Se hele intervjuet her:


Annonse fra Eliteserien: