En podcast om spillerutvikling

Håkon Grøttland og Lage Sofienlund har ansvaret for spillerutvikling i henholdsvis Norges Fotballforbund og Strømsgodset. Konnerud-duoen er ukens gjester i Godset-podden.

Annonse:

Spillerutvikling er et tema som har vært opp ved flere anledninger i våre podcaster. Sofienlund har sågar vært inne og snakket om Godset-modellen, noe som førte til at han ble en av foredragsholderne på fjorårets forbundsting etter at nettopp Grøttland hadde hørt på denne episoden.

Vi synes dermed det var dags for å invitere de to Konnerud-karene inn til en prat der vi tok oss tid til å gå litt i dybden og høre deres tanker om spillerutvikling - både i norsk fotball generelt og Strømsgodset spesielt.

Håkon Grøttland fikk tilbake i 2013 ansvaret for spillerutviklingsmodellen i Norges Fotballforbund. Det var bare én hake. Grøttland visste ikke helt hva han hadde ansvaret for. Dermed satte han i gang arbeidet med en ny spillerutviklingsmodell som vi i dag kjenner som Landslagsskolen.

I podcasten snakker vi om både Landslagsskolen og Kvalitetsklubb som er et annet NFF-konsept som har fått virke litt over tid og som man nå begynner å se effekten av. Vi kommer naturligvis også inn på utfordringene i arbeidet med spillerutvikling. Vi stiller blant annet følgende spørsmål:

  • Hvorfor skal klubber bruke masse ressurser på spillerutvikling når man på slutten av dagen nesten utelukkende blir mål på A-lagets resultater?
  • Hvorfor skal en trener risikere å få sparken mens han venter på at ungguttene skal slå ut i full blomst?
  • Hvilket ansvar har ledere og styret i utviklingsklubb?
  • Spillerutvikling handler om langsiktighet, men i fotballen er det stort gjennomtrekk i lederstillinger og kortsiktig fokus. Hvilke utfordringer byr dette på?

Strømsgodset har gjort visse endringer i sin spillerutviklingsmodell i løpet av det siste halvannet året. Endringene innebærer at vi tar færre spillere inn til oss i tidlig alder og heller bidrar ut mot de lokale breddeklubbene. Vi ønsker å hjelpe til å skape flere gode utviklingsmiljøer i distriktet. I denne podcasten går vi litt mer i detalj om dette og vi får høre hva Håkon Grøttland mener om Godsets spillerutviklingsarbeid de siste ti årene.

Hele sendingen ligger nå tilgjengelig iTunes, SoundCloud og Spotify. Last ned enkeltepisoder eller gjør simpelthen som en rekke andre: Abonner og få varsel hver gang en ny episode er klar.

Annonse fra Eliteserien: