En gnist ble en ild

For 19 år siden tok Per Arne Bredesen med seg sønnen på Marienlyst for aller første gang. Nå har Olve kjøpt en stein til faren på Folkeveggen som takk for at han ble introdusert for Strømsgodset.

Annonse:

En liten gutt holdt i pappas hånd
Da mytene ble skapt
Glemmer ikke øyeblikket
Forført og fortapt

I den vidunderlige låten «Blå magi» beskriver Strømsgodsets markedssjef Rune Marthinsen sitt eget møte med Marienlyst og legenden Steinar Pettersen. Om den gangen faren tok med han på kamp og hvordan en gnist raskt ble til en ild for den vesle gutten som senere skulle bli en av klubbens viktigste personer.

For Per Arne Bredesen ble ilden tent i 1972 da faren tok han med på Marienlyst for å se Strømsgodset mot Skeid. Siden har den ilden aldri slukket. Kjærligheten for Strømsgodset er bare blitt sterkere og sterkere.

I 2001 var det Per Arne sin tur til å føre denne kjærligheten videre til neste generasjon Bredesen. I 2001 var det 6 år gamle Olve som holdt i pappas hånd, litt engstelig og spent, da Strømsgodset tok imot Sogndal på Gamle gress. Heltene den gangen het Jostein Flo og Lasse Olsen. Men følelsen var akkurat den samme for Olve som det var for Per Arne i 1972. Med på kamp var også en stolt bestefar.

Per Arne Bredesen beskrev det fint med egne ord i et innlegg på klubbens Facebook-side der vi utfordret fansen til å skrive historier om ekte kjærlighet.

Det er på mange måter dette Strømsgodset handler om.

Strømsgodset samler folk i alle aldre, fra alle samfunnslag. Interessen for Strømsgodset går i generasjoner, det er historie og tradisjon, samhold og felleskap, stoltet og tilhørighet.

Det er folka som er grunnmuren i SIF.

Folk som Per Arne Bredesen og Olve Reiersgård Bredesen.

Og nå får de sin egen stein på Folkeveggen. Far og sønn. Sammen på veggen.

«Som en takk for at du introduserte meg for fotballen og Strømsgodset fra jeg var liten og har tatt meg på kamper så ville jeg nå gi deg denne med våre navn inngravert på Marienlyst, som en takk! 💙 håper dette kan gi glede i en vanskelig tid ♥️ Ser frem til flere gode øyeblikk og minner med deg»

Det var meldingen som tikket inn på mobilen til Per Arne Bredesen sist fredag. De hadde snakket om Folkeveggen i flere dager, at de måtte få seg en stein der. Men Olve kom pappa i forkjøpet. Han ville at de skulle ha en stein sammen. Fordi opplevelsene med Strømsgodset er noe de har sammen. Noe de deler. Noe som knytter dem enda tettere sammen.

Per Arne og Olve sammen på Kings etter SIF sikret fornyet kontrakt i Eliteserien i 2018.
Per Arne og Olve sammen på Kings etter SIF sikret fornyet kontrakt i Eliteserien i 2018.

Enten det er den første kampen i 2001, gullkamp i 2013, nedrykksstrid i 2018 og 2019 – eller en langtur med bilen på bortekamp.

Da Per Arne fikk meldingen fra Olve kom det en tåre i øyekroken. Det betydde enormt mye for ham.

- Dette startet jo med min far tilbake i 1972. I 2001 var guttungen på sin første kamp og da var til og med fatter med. Og nå har Olve nesten blitt verre enn faren sin. Selv om han har bodd i Kristiansand de siste årene prøver han å få med seg det meste av kamper, forteller Per Arne Bredesen.

Hver sesong drar far og sønn på en langtur for å se Strømsgodset. I fjor var det Stavanger. I år hadde de bestemt seg for Bodø.

- Det er noe med trivselen og samholdet vi har fått, sier Per Arne.

I det han forteller historien kommer han plutselig på noe:

- Det hotellrommet i Bodø. Det må jeg få avbestilt. Det har jeg glemt.

Far og sønn klar for bortetur med Godset.
Far og sønn klar for bortetur med Godset.

I disse Korona-tider er det ingen som vet når Eliteserien starter. Eller om det blir publikum på kampene. Per Arne Bredesen føler på savnet. Han føler også på en enorm stolthet over å være Strømsgodset-supporter. Vi spør Tranby-mannen hva som er så spesielt med klubben.

Han tenker litt. Tar en kort pause.

- Jeg liker holdningen til klubben. Rett og slett. Det er ingen nykker i Strømsgodset. Det er så folkelig. Beina er godt plantet på jorda.

Per Arne Bredesen mener engasjementet er et godt bevis på hva klubben betyr for menneskene i regionen. Snart er det solgt 2000 steiner.

- Det er helt sjukt. Fantastisk, sier Per Arne.

Han gleder seg til den dagen han og Olve igjen kan stå på Marienlyst og synge «Gamle gress» sammen med 8000 andre.

- Jeg sa til sønnen min: Når er vi på Marienlyst igjen på kamp. Den første kampen etter Korona-krisen. Da kommer jeg til å gå tom for vann!

Strømsgodset takker Per Arne Bredesen og Olve Reiersgård Bredesen for støtten de viser i sol og snø og regnevær. Vi gleder oss til å se dere på kamp igjen.

#JegErMed

Annonse fra Eliteserien: