- En fantastisk klubb å være i

Espen Bugge Pettersen legger keeperhanskene på hylla etter 21 år på toppnivå. Han setter stor pris på tiden i Strømsgodset og er takknemlig for at karrieren avsluttes her hos oss.

Annonse:

38-åringen fra Tønsberg debuterte på seniornivå samme året som Morten Sætra ble født. Han har vunnet det aller meste i norsk fotball og kan se tilbake på en flott karriere i Eik Tønsberg, Sandefjord, Molde og Strømsgodset. Bugge har også fått med seg syv landskamper med flagget på brystet.

Hos oss endte Bugge på 124 kamper og høydepunktet kom i 2015 da han hjalp klubben til seriesølv. Denne sesongen mistet han etter hver hvert keeperplassen til nettopp Morten Sætra og da ble det lettere å ta avgjørelsen om å legge opp. De siste månedene av karrieren har han fokusert på å bidra med sin rutine inn mot spillergruppa og ikke minst støtte Morten som ny førstekeeper.

Unikt og sterkt samhold

- Det er litt vemodig å runde av etter så mange år. Jeg har hatt dette som jobb i 21 år og holdt på med det i 31 år. Fotballen har gitt meg mye, sier Espen Bugge Pettersen.

Han kom til Strømsgodset fra Molde i 2015 og har knyttet tette bånd til klubben på disse årene.

- Godset har vært en fantastisk klubb å være i og det er jeg veldig glad for å få lov til å oppleve. Det er annerledes her enn andre klubber jeg har spilt for. Flott engasjement i og rundt klubben og masse flotte folk som jobber her. Jeg har fått mye mer følelse for Strømsgodset enn jeg trodde. Det handler om kultur og identitet i klubben og et samhold som er unikt og sterkt. For meg er det nettopp det som er ekte kjærlighet, forteller Bugge.

På vei ut døra ønsker han å takke alle som bidrar til at Strømsgodset er nettopp den type klubb som Espen omtaler.

- Jeg vil gjerne få takke klubb og trenere, ledere, spillere, sponsorer og supportere for støtte og samhold gjennom fire år. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag i fire år og det har vært den aller viktigste drivkraften min, sier 38-åringen.

Spiller fotball for flere

Espen Bugge Pettersen har opplevd det meste i norsk fotball og blitt kjent med masse mennesker på ulike nivåer. Dette har vært med på å forme Espen til den flotte personen han er i dag.

- Det jeg sitter igjen med etter en så lang karriere er alle de folka jeg har møtt på veien. Det er det største. Jeg har vært heldig å få å møte enormt mange fine og flinke folk, på tvers av alle samfunnslag. Det er en stor del av jobben å være fotballspiller. Du spiller ikke bare for deg selv. Du spiller fotball for andre også. Det er viktig å ta innover seg og tenke over, sier han.

 - Du tilegner deg en del ferdigheter på veien som du må ha som fotballspiller og som utvikler deg som menneske. Jeg ser veldig annerledes på ting nå enn jeg gjorde for 20 år siden. Det er en viktig ballast og ressurs å ta med seg uansett hva en driver med videre, fortsetter Espen Bugge Pettersen.

Annonse fra Eliteserien: