En epoke er over for Madsen

Kim André Madsen synes det er vemodig å forlate Strømsgodset etter ti sesonger. Ønsket om mer spilletid ble til slutt avgjørende.

Annonse:

29-åringen har lengst fartstid i Godset av alle dagens spillere. Oslo-gutten ble hentet til Drammen fra Lyn foran 2009-sesongen og han har opplevd det meste med klubben. Kim André Madsen er nærmest blitt som en drammenser å regne.

Midtstopperen har spilt 171 kamper for Strømsgodset og han har vært en lojal klubbspiller som har vært viktig for klubbens fremganger de siste ti årene. Kim har vært med på en eventyrlig reise i Godset og det er utvilsomt vemodig at denne reisen nå er slutt.

- Det blir veldig rart å ikke være en del av SIF lenger. Det er trist og vemodig. Jeg har vært her i mange år og klubben er blitt en viktig del av livet mitt. Det er mange som jobber i klubben som jeg kjenner godt, jeg kjenner de nesten bedre enn spillerne. Jeg kommer virkelig til å savne Strømsgodset, sier Madsen.

- En spesiell reise

Da Kim André kom til Godset i 2009 kjempet klubben for å overleve. Noen år senere ble det seriesølv og deretter et episk seriegull – med Kim André Madsen som en bauta på stopperplass. I denne perioden var han blant landets beste midtstoppere og han fikk også fem landskamper med flagget på brystet.

- Det har vært en helt spesiell reise. Å vinne seriegull med Strømsgodset er ganske sjukt. Det blir ikke så mye større enn det, sier han.

Madsen kan også se tilbake på seriesølv i 2015 og mange flotte oppgjør i Europacupen – blant annet mot selveste Atletico Madrid. I tillegg har spillere som han selv og Lars Vilsvik bidratt sterkt til å skape en tydelig identitet rundt Strømsgodset og da spesielt i årene fra 2010 og frem til 2015-2016.

Kim er ydmyk og takknemlig for alt han har fått oppleve i Strømsgodset og de mange menneskene han er blitt kjent med.

- Jeg har lært utrolig mye på disse årene. Jeg har utviklet meg både som spiller og person, forteller Kim.

Årsaken til at tiden i Strømsgodset er over skyldes manglende spilletid. Kim er i en alder der han trenger å spille mer regelmessig enn han har gjort hos oss de siste årene.

- Jeg ønsker ikke å være noe stallfyll. Jeg ønsker å bidra, jeg ønsker å konkurrere om en plass på laget og gi det ytterste jeg har. Når det ikke går er det greit for begge parter å avslutte samarbeidet. Vi er enige om at dette er den beste løsningen, sier Kim.

De siste månedene har midtstopperen følt at han ikke er i nærheten av å konkurrere. Nå starter jakten på en ny klubb og en ny arbeidsgiver. Han er fremdeles sulten og motivert.

- Jeg skal bevise for meg selv at jeg har nivået inne. Jeg skal gi det et skikkelig forsøk, sier Kim André Madsen.

Et veiskille

Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen var med på å hente Kim til klubben i 2009. Før det hadde han trent Kim på juniorlaget i Lyn. De to går langt tilbake. Derfor føles det også vemodig for BP når Kim nå takker av.

- Kim er en lojal spiller som er godt likt av alle. En super fyr som ingen har noe negativt å si om. Men han har spilt for lite fotball og da er det naturlig å skille lag. Han må være i en klubb hvor han får spille fast, sier BP.

- Spilleren Kim André Madsen er vet et veiskille nå. Men mennesket Kim André Madsen kunne vi hatt i Godset til han gikk av med pensjon, fortsetter hovedtreneren.

Han er helt overbevist om at midtstopperen fremdeles har mye å bidra med på fotballbanen – i den rette klubben.

- Alle i Strømsgodset ønsker å takke Kim for den innsatsen og lojaliteten han har vist gjennom disse ti årene. Det er trist at det nå er over, men sånn er fotballen. Nye dører vil åpne seg og vi ønsker Kim masse lykke til, sier BP Ingebretsen.

 

Annonse fra Eliteserien: