Elias Melkersen klar for Strømsgodset

Elias Hoff Melkersen (20) kommer på lån fra skotske Hibernian ut sesongen.

Annonse:

- Elias er en spennende ung spiss med gode avslutningsferdigheter som har gjort det bra på aldersbestemte norske landslag og har erfaring fra utlandet. Vi gleder oss til å se han i aksjon for Strømsgodset, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Melkersen kommer opprinnelig fra Stjørdal, og gikk gradene i moderklubben Stjørdals-Blink frem til han ble hentet til Bodø/Glimt som 15-åring.

Han debuterte for A-laget til Bodø/Glimt i cupkampen mot Åga et snaut år senere, mens han i 2020 scoret fire mål på sju kamper på utlån i Hødd i PostNord-ligaen.

Året etter fikk han sitt ordentlige gjennombrudd i toppfotballen da han scoret 17 mål på 29 kamper på utlån i Ranheim i OBOS-ligaen. I etterkant av denne sesongen ble han solgt til skotske Hibernian, hvor han har notert seg for 32 kamper og tre scoringer.

Det har også blitt et utlån i nederlandske Sparta Rotterdam - men nå er han klar for spill i Eliteserien for første gang - i Strømsgodset-drakt.

- Jeg har hørt veldig mye fint om Strømsgodset, og når de viste så stor interesse for meg fristet det veldig å komme hit, sier Elias selv etter å ha signert avtalen som gjelder ut inneværende sesong.

Spissen står også bokført med 18 aldersbestemte landskamper, derav to på det nye U21-landslaget. For Norge har hans spilt sammen med både Jonas Therkelsen og Ole Enersen, og han har også holdt god kontakt med Marcus Mehnert siden de spilte sammen i Ranheim i 2021-sesongen.

- Jeg har fått inntrykk av at Godset er en fin og jordnær familieklubb med tette bånd, fortsetter vår nye nummer 9.

Nå gleder han seg til å komme i gang på Marienlyst - en arena han har spilt på én gang tidligere, som G16-spiller tilbake i 2018. Til tross for at det endte med hjemmeseier, som det jo skal gjøre på Marienlyst, scoret Elias hat-trick. Gamle gress er med andre ord en stadion han bør kunne trives på.

Og når han etter hvert får slippe utpå i mørkeblå drakt lover han at supporterne våre får se en energisk spiller.

- Jeg skal bidra med å jobbe sokkene av meg for laget, og å være en trussel foran mål. Jeg skal komme med masse energi, smiler 20-åringen fra Stjørdal.

Vi ønsker Elias Hoff Melkersen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

DSC02769.JPG
Annonse fra Eliteserien: