Egil Olsen er død

Det var med stor sorg budskapet om Egil Olsens bortgang ble mottatt i Strømsgodset sist uke. Egil døde etter en tids sykeleie, onsdag 27. juni, bare 69 år gammel.

Egil er en av de fineste sentrale midtbanespillerne som har spilt for Strømsgodset, ja en av de aller beste. Store ord, ja, men Egil var en formidabel spiller på et vidunderlig lag; Det beste SIF-laget gjennom alle tider!

Han kom til oss fra Sparta Brakerøya før 1967 sesongen, og spilte fast til og med 1971, før det pga skole og jobb i Oslo ble to år i Skeid. Egil var tilbake på Marienlyst i ‘74 og ‘75 før han la opp som spiller på toppnivå i en alder av 27 år.

Egil Olsen i aksjon på Marienlyst stadion.
Egil Olsen i aksjon på Marienlyst stadion.

Egil var en løpssterk ballvinner med god teknikk og herlig driv. Han var på mange måter motoren på midten som røsket og slet, men også hadde god fotballforståelse og et flott blikk. Han var «banker» på laget som spilte seg til bronsemedaljer i toppserien i 1969, og til vårt første cup-gull samme år. Ja, Egil scoret også et av våre mål i omkampen (5-3) mot Fredrikstad da vi løftet kongepokalen for aller første gang. Året etter ble Egil og hans lagkamerater våre aller største legender da vi vant «The Double» - både Seriemesterskap og Cupgull i 1970.

Egil Olsen spilte seg også inn på det norske landslaget i denne perioden og fikk 4 kamper med flagget på brystet.

Egil Olsen flyttet fra Drammen etter endt karriere, og har vært bosatt på Romerike i mange år. Han har selvfølgelig fulgt med på Strømsgodset og også deltatt på diverse arrangementer i klubbens regi. Han var også svært hjertelig tilstede, sammen med alle sine lagkamerater, under avdukingen av Steinar Pettersen-statuen i 2016. Statuen utenfor Marienlyst står der som en påminnelse om en æra, og en heder til hele LAGET som vant alt. Egil Olsen spilte 160 serie- og cupkamper for SIF og scoret 25 mål på sine 7 sesonger i marineblått.

Egil var en seriøs idrettsutøver, og en relativt stille og beskjeden mann. Alltid hyggelig og velmenende. Han etterlater seg kone, to sønner og 5 barnebarn. Strømsgodset lyser fred over Egil Olsens minne, og forsikrer at hans navn for alltid vil leve videre i denne klubbens stolte historie. En historie Egil så definitivt var med å skape.

Strømsgodset vil markere hans bortgang på Marienlyst før kampen mot Kristiansund på mandag.

Annonse fra Eliteserien: