Duplexe forlenger oppholdet

Strømsgodset er enige med RC Strasbourg om å forlenge leieavtalen med Duplexe Tchamba (21) frem til neste sommer.

Annonse:

Duplexe kom til SIF fra den franske toppserieklubben i slutten av juli i fjor på en leieavtale med varighet til 30. juni 2020. Nå er det klart at oppholdet i Drammen forlenges ytterligere ett år.

- Vi har hatt en konstruktiv dialog med Strasbourg over tid i denne saken. På grunn av den spesielle situasjonen med Covid-19 har vi kommet frem til det er en god løsning for alle parter at låneoppholdet forlenges med ett år. Vi er veldig fornøyd med at Duplexe blir værende i klubben og det er vår intensjon på sikt at låneavtalen gjøres permanent, sier sportssjef Jostein Flo.

Duplexe Tchamba har hele tiden hatt et sterkt ønske om å bli værende i Strømsgodset og den hurtige midtstopperen er henrykt over at alt papirarbeidet nå er formelt i orden.

- Jeg er veldig glad for å kunne fortsette i Strømsgodset. Det er en fantastisk klubb med dyktig trener, godt støtteapparat og flotte supportere. Jeg trives veldig godt og ser frem til å fortsette utviklingen her. Det er godt å spille under en trener som forstår meg både som spiller og menneske, sier Duplexe på telefon fra Frankrike.

Grunnet en muskelskade er han for tiden i Strasbourg, der han får behandling og trener seg opp. Duplexe håper å være klar for spill i løpet av 2-3 uker.

- Jeg ønsker å hjelpe laget til å ta nye steg denne sesongen. Jeg føler vi har noe spennende på gang, sier den kamerunske U23-landslagsspilleren.

Duplexe Tchamba spilte seg rett inn på SIF-laget etter ankomsten i fjor sommer og vokste stadig i prestasjonene utover høsten. Den atletiske kameruneren scoret i det to siste kampene og bidro med det sterkt til at vi sikret plassen i Eliteserien.

Trener Henrik Pedersen er trygg på at 21-åringen vil vokse ytterligere som spiller denne sesongen. Her er hans tanker om at leieavtalen ble forlenget med ytterligere ett år:

- Duplexe har utviklet både sitt offensive og defensive spill og jeg synes han er en spennende og dyktig forsvarsspiller. Han er takknemlig for å være her og jeg er riktig glad for at han blir med oss videre, sier Henrik.

Se intervju med HP om forlengelsen med Duplexe og Jack her:


Annonse fra Eliteserien: