Drømmedag for Nora (11)

Nora Sørjordet (11) fra Konnerud fikk være med på trening med damelaget til Strømsgodset.

Annonse:

For Nora handler det meste om fotball. Hun bruker nesten all sin fritid med ballen i beina og 11-åringen synes det er ekstra stas å være til stede på damelagets treninger på Gulskogen.

Moren hennnes jobber i barnehagen ved klubbhuset og Nora har derfor holdt på med en ball nede i hjørnet mens damelaget har trent.

En dag gikk Jarle Finnestrand bort til Nora og spurte om hun ikke hadde lyst til å være med på teknisk trening med damelaget. Nora var ikke sen å be. Den påfølgende lørdagen var hun klar for å imponere de langt eldre medspillerne med finter, pasninger og vendinger.

Hele den to timer lange økta ble avsluttet med at Nora fikk sin egen drakt med favorittnummer 10 på ryggen. En inspirerende og svært motiverende dag for 11-åringen fra Konnnerud.

- Hvis vi som klubb kan påvirke og inspirere spillere på jentesiden til å fortsette å utvikle seg, vil hensikten med prosjektet med toppsatsing på damesiden ha en lys framtid foran seg. Vi ønsker at unge spillere kan få inspirasjon til å satse på fotballen her i byen vår Drammen, sier Torkel Knudsen, en av to hovedtrenere i SIF.


Foruten å invitere unge og håpefulle inn på trening, er Strømsgodset-jentene også aktive ute i nærmiljøet. Flere har tilbudt seg å bidra på treninger med lokale klubber.

Et eksempel på dette er Nathalie Kasongo, som kom til oss fra Skiold før sesongen. Hun har slitt med en skade i kneet og har derfor ikke fått muligheten til å trene like mye som ønskelig.

Men Nathalie bidrar likevel på dugnader og hun har også engasjert seg på J13-laget til Drafn. 

- Målet for damelaget til Strømsgodset Toppfotball er selvsagt å komme seg til Toppserien på sikt, men også å kunne bidra til å skape sterke og bærekraftige jentemiljøer i Drammen. Dette gjør vi gjennom dette tiltaket og klubbesøk vi har hatt tidligere i høst og som vi skal ha fremover også, sier Erik Kalmo, den andre hovedtreneren i SIF.

 

Nathalie Kasongo på Drafn-trening i Drafnkollen.
Nathalie Kasongo på Drafn-trening i Drafnkollen.

 

Annonse fra Eliteserien: