Drømmedag for kreftsyke Preben

For to år siden ble Preben Hennum Mortensen (4) rammet av leukemi. Søndag kveld fikk den lille fighteren et helt spesielt møte med heltene på Godset.

Annonse:
Preben møtte spillerne før kampen.
Preben møtte spillerne før kampen.

Tiden etter at Preben ble diagnostiert med leukemi har vært svært krevende for Tønsberg-gutten og hans familie. Ingen barn skal måtte oppleve å gå gjennom 27 operasjoner og 60 store cellegiftkurer.

Men Preben er en fighter av de sjeldne og han viser forbilledlig mot og livsglede. For tre måneder siden tok den vesle Godset-supporteren sine første steg på 18 måneder. Nå har Preben seks måneder igjen av det som forhåpentligvis blir hans siste cellegiftkur.

På søndag var Preben vår hedersgjest på Marienlyst. Markedskonsulent i Godset, Simen Amandus Haug Henriksen, hadde sørget for at Preben og hans familie fikk en drømmedag på Marienlyst. Allerede før kampen ble det litt fotballspill ute på banen. Da Godset-spillerne gikk ut på banen til oppvarming sto Preben klar for å hilse på alle sammen.

Feiret med spillerne

Men det største høydepunktet kom etter kampslutt, da seieren ble feiret i garderoben – med Preben som midtpunkt! Se video under.


 

Pappa Ronny Mortensen er svært takknemlig for at sønnen fikk være med på dette. Han takker også for alle støttemeldingene som familien har fått etter at vi la ut videoen på vår Facebook-side.

- Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så stor opplevelse. Det å føle seg ivaretatt og kunne bruke en dag på noe jeg elsker, gjør at jeg legger meg med et stort smil i kveld. I en hverdag som ellers er preget av sykehus og sykdom så gir dette så utrolig mye energi, vilje og mot. Tusen takk til Strømsgodset. I dag forandret dere dagen, uken og måneden til en hel familie, sier Ronny.

- Når vi kommer på Marienlyst stadion og blir tatt imot på en så fantastisk måte av Simen så glemmer vi sykdommen litt. Dette gir ett pusterom og er et lysglimt både for familien og ikke minst Preben, sier Ronny.

Ekstra energi

Han forteller om en kjempeglad gutt som satt i baksetet i bilen på vei hjem til Tønsberg etter kampen. På mandag var Preben fremdeles like oppspilt og full av positiv energi. Han sang og danset som han hadde gjort med Godset-gutta i garderoben.

Preben i sykesengen for 1 år siden.
Preben i sykesengen for 1 år siden.

- Han skaper så mange minner som han kan ta med seg til de dagene han ikke orker annet enn å ligge på sofaen under dynen. Da vet vi at han kommer til å snakke om alle guttene han møtte, at han skåret mål på Marienlyst og at han danset og sang med spillerne! Han bruker disse minnene til å holde humøret oppe, og det gir han det lille ekstra energi-boostet han trenger. Preben danset og sang hele veien hjem i bilen og snakket om alle de nye vennene han møtte idag. Nå skulle han trene og bli like god som Marcus Pedersen, forteller pappa Ronny videre.

Vi i Strømsgodset håper møtet med Godset-heltene kan være en inspirasjonskraft for Preben fremover. Vi heier på deg!

Annonse fra Eliteserien: