Dodou tatt ut på landslaget

Dodou Gaye (29) er tatt ut på det gambiske A-landslaget til VM-kvalifiseringskampene mot Seychellene og Gabon - mens Kreshnik Krasniqi (23) var ønsket med i troppen til Kosovo sitt A-landslag for første gang.

Annonse:

Dodou Gaye er dermed en av to Strømsgodset-spillere som skal på samling med sitt A-landslag i denne perioden. Marko Farji er for første gang tatt ut i A-landslagstroppen til foreldrenes hjemland Irak.

Dodou, som har gambisk far og islandsk mor, står fra tidligere med én A-landskamp for Gambia, tilbake i 2019. Den gangen spilte han 90 minutter i en vennskapskamp mot Marokko.

Nå venter to VM-kvalifiseringskamper mot Seychellene (lørdag) og Gabon (tirsdag). Gambia ligger på 5. plass av seks lag i sin kvalifiseringsgruppe etter å ha tapt de to første kampene.

- Som klubb gleder vi oss stort over å ha to spillere på A-landslag for første gang på lang tid. Vi ønsker Marko og Dodou masse lykke til på samlingene med Irak og Gambia, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Strømsgodset gratulerer Dodou med landslagsuttaket, og ønsker både ham og Marko masse lykke til på samlingene!

Kreshnik ønsket på A-landslaget

Kreshnik Krasniqi var ønsket på A-landslaget til Kosovo. Foto: Børre E. Helgerud
Kreshnik Krasniqi var ønsket på A-landslaget til Kosovo. Foto: Børre E. Helgerud

I tillegg til Dodou og Marko, som nå begge har knyttet seg til sine respektive landslag, ønsket også Kosovo å ha med seg Kreshnik Krasniqi på A-landslaget for første gang.

Kreshnik har fra før elleve kamper og ett mål for U21-landslaget, og kunne nå fått sin A-landslagsdebut, men dessverre var store deler av Kosovo sin samling utenfor det internasjonale vinduet og ville dermed kollidert med forrige søndags kamp mot Odd. Deres samling avsluttes med kveldens kamp mot Norge på Ullevaal.

- Vi gleder oss også over at Kosovo ønsket å ha med Kreshnik på A-landslaget for første gang. Selv om han ikke kunne reise, så er det en hyggelig anerkjennelse både for oss og ikke minst for Kreshnik selv. Vi håper sterkt at han får nye muligheter i de neste internasjonale periodene i høst, fortsetter Flo.

Annonse fra Eliteserien: