Tap og uavgjort i dobbelkamp mot Vålerenga

Totalt 29 mann fikk spilletid, der 15 av dem spilte 90, da vi fredag spilte dobbel treningskamp mot Vålerenga. Gjestene vant den første kampen 3-1, mens den andre endte målløst.

En god miks av etablerte A-lagsspillere, fremadstormende unggutter fra utviklingsavdelingen og et par prøvespillere var i aksjon da vi spilte dobbel treningskamp mot Vålerenga på Marienlyst i dag.

Viljar Myhra, Morten Sætra, Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Lars Vilsvik, Jonathan Parr, Fredrik Pedersen, Johan Hove, Sebastian Pop, Mikkel Maigaard, Janis Ikaunieks, Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen og Moses Mawa fikk alle 90 minutter i beina i dag.

I tillegg fikk Kreshnik Krasniqi, Halldor Stenevik og Gideon Monday Uno (prøvespiller) rundt en times spilletid.

Duplexe Tchamba, Herman Stengel, Nico Mickelson, Marcus Mølvadgaard, Tobias Bjørnstad, Daniel Hamde, Andreas Skjold og Charles (prøvespiller) fikk alle en omgang hver – mens Riel Nguen, Aleksander Stenseth og Christian Massanet Aasheim fikk rundt en halvtime.

Med andre ord var det mange som fikk en god gjennomkjøring i dag, og Henrik Pedersen fikk se mange spillere i aksjon over lengre tid.

Tap i første kamp

Vi stilte det antatt sterkeste laget i den første kampen som startet klokken 12, og der var det følgende elleve som stilte fra start på Marienlyst:

Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Jonathan Parr - Herman Stengel (k), Johan Hove, Mikkel Maigaard - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

I pausen ble Duplexe Tchamba og Herman Stengel erstattet av Ari Leifsson og Janis Ikaunieks.

Vålerenga vant altså til slutt 3-1 i dette oppgjøret. Bård Finne (2) og Odin Thiago Holm scoret for gjestene, mens Lars-Jørgen Salvesen scoret for oss.

Begge lag hadde noen sjanser hver i 1. omgang, der vår største kom etter ni minutter. Etter at VIF-målvakt Klaesson reddet forsøket fra Moses Mawa havnet returene hos Lars-Jørgen Salvesen, Herman Stengel og Kristoffer Tokstad, men ingen av dem fikk ballen forbi verken målvakten eller flokken av VIF-spillerne innenfor deres femmeter.

Etter en drøy halvtime scoret Bård Finne målet som gjorde at VIF ledet 1-0 til pause  – men et drøyt kvarter ut i den andre omgangen utlignet Lars-Jørgen Salvesen.

Spissen rev seg løs fra Vålerenga-forsvaret, og alene med keeper Klasson banket han ballen i nettet.

Vi hadde så store sjanser til å ta ledelsen ved Janis Ikaunieks og Johan Hove, men i de siste ti minuttene scoret Vålerenga to ganger. Først headet Odin Thiago Holm inn et innlegg fra høyre ti minutter før slutt, og på overtid fastsatte Finne resultatet til 1-3.

Ungt lag i kamp to

Ari Leifsson og Janis Ikaunieks, som altså begge spilte 2. omgang i første kamp, spilte også den første omgangen i andre kamp. Der startet vi med disse elleve:

Morten Sætra - Nico Mickelson, Ari Leifsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Fredrik Pedersen - Janis Ikaunieks, Sebastian Pop, Kreshnik Krasniqi (k) - Halldor Stenevik, Marcus Mølvadgaard, Gideon Monday Uno.

I pausen ble Ari og Janis, samt Nico Mickelson og Marcus Mølvadgaard, erstattet av Tobias Bjørnstad, Daniel Hamde, Andreas Skjold og Charles (prøvespiller).

Senere i 2. omgang ble Kreshnik Krasniqi,  Gideon Monday Uno og Halldor Stenevik erstattet av Christian Massanet Aasheim, Riel Nguen og Aleksander Stenseth.

Den andre kampen var en sjansefattig affære. Vi hadde mye ball i den første omgangen, men slet med sluttproduktet. Nærmest var vi da prøvespiller Gideon Monday Uno hadde et skudd som sendte VIF-målvakt Kjetil Haug ut i full strekk et par minutter før pause.

Etter pause var det Vålerenga som var nærmest, og mot slutten av kampen kom de til et par gode muligheter – men de maktet ikke å overliste Morten Sætra.

Dermed endte det 0-0.